Näyttelykirja Linné ja pieni pala paratiisia. Kuva: Kansallisgalleria, Jenni Nurminen.

Uusi julkaisu: Linné ja pieni pala paratiisia

Julkaisu sisältää viisi kiinnostavaa artikkelia, jotka syventävät Sinebrychoffin taidemuseossa esillä olevan saman nimisen näyttelyn teemoja.

Johdantoartikkelissa ”Maalauksia paratiisista” näyttelyn kuraattori, FM Claudia de Brün taustoittaa näyttelyn lähtökohtia ja avaa näyttelyn teemoja. FT Klara Allen valottaa kukka-asetelmamaalausten varhaisvaiheita ja kehitystä etenkin 1600-1720 välisenä aikana artikkelissaan ”Hollantilaiset ja flaamilaiset kukka-asetelmat”. Uppsalan yliopistomuseo Gustavianumin johtaja, FT Mikael Ahlund tarkastelee laajassa artikkelissaan ”Kasvit taiteen ja tieteen välimaastossa. Carl von Linné ja 1700-luvun tieteen visuaalinen maailma” kuvataiteen roolia tieteellisten selitysmallien havainnollistamisessa ja sitä, miten se ilmenee Linnèn toiminnassa ja tieteellisissä julkaisuissa. Museopuutarhuri FM Aaja Peura valottaa artikkelissaan ”Apostoli Per Kalm” Kalmin elämänvaiheita, tieteellistä toimintaa ja sen merkitystä Suomessa.

Julkaisun artikkelit ovat suomeksi ja englanniksi.

Julkaisu Linné ja pieni pala paratiisia – Linnaeus and Glimpses of Paradise (32 €) on myynnissä museossa ja verkkokaupassa