Stefano Torelli (1712-1784), Erminia ja paimenet. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen.

Museonjohtajan valinnat esillä uudessa kokoelmanäyttelyssä

Uusi kokoelmanäyttely on rakennettu temaattisesti. Mukana on Jeesuksen lapsuutta kuvaavia maalauksia, railakkaita kansanelämän kuvauksia, jumaltaruja ja historia-aiheita sekä muotokuvia.

Aiemmin portaikkoon ripustettu Stefano Torellin maalaus Erminia ja paimenet on nyt saanut arvoisensa paikan pylvässalista. Isokokoista teosta pääsee vihdoin tutkimaan myös läheltä. Kokonaisuudessa on esillä harvinaisia ikoneita ja totta kai myös museon omat rakastetut klassikot, kuten Rembrandtin Lukeva munkki, Lucas Cranachin maalaukset Lucretia ja Nuoren naisen muotokuva, Gerard ter Borchin Viiniä juova nuori nainen kirje kädessään, Sergelin veistos Amor ja Psykhe ja Giambattista Tiepolon Sabiinitarten ryöstö.


Sinebrychoffin taidemuseo on kartuttanut viimeisten vuosien aikana kokoelmaansa merkittävillä teoksilla. Esillä on useita uushankintoja, kuten Salvator Rosan maalaus Johannes Kastaja saarnaa, Abraham Bloemaertin teos Lepohetki pakomatkalla Egyptiin, Jacopo Bassanon Johannes Kastaja kerää kukkia vanhemmilleen, Gandini del Granon Lepohetki pakomatkalla Egyptiin ja Henry Raeburnin muotokuva Mrs. Elizabeth White of Howden.


Sinebrychoffin taidemuseon ystävät ovat 10-vuotisen toimintansa aikana lahjoittaneet museolle merkittävän taidekokoelman. Aivan viimeaikaisimpia lahjoituksia on hieno Albert Edelfeltin maalaama muotokuva, joka esittää Anna Sinebrychoffia. Maalaus on kunniapaikalla portaikon ylätasanteella toivottamassa tervetulleeksi kotimuseoon. Hissiaulassa on esillä myös Sinebrychoffin suvun jäsenten muotokuvia, jotka muutama vuosi sitten saatiin Oy Sinebrychoff Ab:ltä lahjoituksena.