Miljoonan puun talkoot toivat iloa syyspäivään

Sinebrychoffin puistossa nähtiin torstaina 22.9. paljon iloisia ilmeitä.
Jaoimme taiteilija Nina Backmanin kanssa puuntaimia kaupunkilaisille.
Kiitos kaikille, jotka tulitte kuulaassa syyssäässä hakemaan taimia.
Tässä vinkkejä taimien istutukseen.

Kuinka istuttaa taimi?

 • Istuta taimi mahdollisimman pian, mielellään 1 viikon sisällä. Säilytyksen ajan pidä paakku kosteana. Paakku ei saa kuivua missään vaiheessa eikä olla alttiina tuulelle. Paakku viihtyy ulkona sisätiloja paremmin, mutta pidä paakku ulkona suojattuna.
 • Varmista, että kasvupaikka on valoisa, ja että puulla on kasvutilaa ympärillään useita metrejä. Kasvupaikan on syytä olla myös multava ja vapaa rikkakasveista.
 • Kaiva n. 20-30 cm syvä kuoppa ja täytä se puhtaalla puutarhamullalla. Tiivistä kevyesti polkemalla.
 • Istutusta edeltävänä päivänä kastele paakku läpimäräksi. Istutettaessa paakun yläreuna peitetään multaan n. 2 cm syvyydeltä. Kastele huolellisesti ja jatka kastelua säätilan mukaan toukokuun alusta lokakuulle. Pidä taimen juuristoalue vapaana rikkakasveista, koska pieni puuntaimi ei vielä pysty kilpailemaan muiden kasvien kanssa.

Minne istuttaa taimi?

 • Voit istuttaa taimen omalle pihalle, mökille tai Helsingin metsiin. Loistavia paikkoja Helsingissä ovat esimerkiksi oma lähimetsä, Uutela, Mustavuori, Kallahti tai Keskuspuisto. Ethän istuta taimea puistoihin tai muiden pihoille ilman lupaa (esimerkiksi taloyhtiön piha). Toivomme, että taimesi saa kasvaa rauhassa. Taimi voidaan joskus kuitenkin poistaa, jos se on istutettu sopimattomaan paikkaan tai se ei mahdu kasvamaan istutetussa paikassa.

  Lue lisää Miljoonan puun talkoista:
  Miljoonan puun talkoot -Facebook-sivu
  Million Trees to Finland -sivusto