Kirjauutuus: Koti Bulevardilla

Paul ja Fanny Sinebrychoffin taidekokoelman lahjoittamisesta Suomen valtiolle tuli kuluneeksi 100 vuotta tammikuun 21. päivänä. Tuolloin 1921 valtioneuvostossa otettiin virallisesti vastaan Fanny Sinebrychoffin jo edellisenä vuonna allekirjoittama lahjakirja. Marraskuun 27. päivänä taidekokoelmat ja kotimuseo avattiin ensimmäistä kertaa yleisölle. Lahjoittajan toiveen mukaisesti kokoelma oli avoinna kaikelle kansalle.

Uusi julkaisumme Koti Bulevardilla – Keräilijät Paul ja Fanny Sinebrychoff juhlistaa lahjoituksen 100-vuotissyntymäpäivää ja kohdistaa katseen kotimuseoon kokonaisuutena. Paul ja Fanny Sinebrychoff sisustivat Bulevardin puoleiset huoneet eri tyylien mukaisesti. Paul Sinebrychoffin kokoelmahankintoja koskevaa kirjeenvaihtoa on säilynyt runsaasti, ja tämän pohjalta on hahmotettavissa kuva suunnitelmallisesta ja pitkäjänteisestä keräilystä. Sinebrychoffit olivat hyvin perillä aikansa kansainvälisistä keräilytrendeistä ja sisustamisen muotivirtauksista, ja tämä on nähtävissä monin tavoin heidän keräämässään kokoelmassa.

Sinebrychoffien talo Bulevardilla on kokenut monenlaista kuluneen sadan vuoden aikana. Samoin on laita kotimuseonkin. Viimeinen suuri peruskorjaus talossa toteutettiin 1990-luvun lopulla ja tuossa yhteydessä yläkerran Bulevardin puoleiset salit päätettiin palauttaa Sinebrychoffien aikaiseen asuun. Rekonstruointi oli mahdollista toteuttaa Signe Branderin huonetiloja dokumentoivien mustavalkoisten valokuvien ansiosta. Kuvien avulla huonekalut ja taideteokset kyettiin pääosin sijoittamaan niille paikoilleen kuin ne olivat Sinebrychoffien eläessäkin olleet.

Kovakantinen kirja on kolmikielinen ja saatavilla myös verkkokaupastamme!