bool(false)

Kouluille ja päiväkodeille

Päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat tervetulleita Sinebrychoffin taidemuseoon!

Tarjoamme näille ryhmille opastuksia toisen kerroksen kotimuseoon maksutta. Opastukset tilataan Kansallisgallerian opasvarauksesta p. 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15).

TEHTÄVÄ OMATOIMISILLE RYHMÄVIERAILUILLE

KERÄILIJÄN INTOHIMO (PDF) >>

 

TAIDETESTAAJAT

Sinebrychoffin taidemuseo kutsuu kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat testaamaan Rembrandtin siivellä -ohjelmassa omaa taidemakuaan draamaopas Hendrickje Stoffelin johdattamana. Vierailu on elämyksellinen kokemus, joka rohkaisee oppilaita kokemaan ja arvioimaan taidetta jokaisen omista lähtökohdista.

Suomen kulttuurirahaston suurhanke Taidetestaajat tuo lukuvuoden 2018 – 2019 aikana Kansallisgallerian museoihin yli 10 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Kansallisgalleria mahdollistavat ja järjestävät taidetestaajien vierailut. Ilmoittautuminen ryhmiin on jo päättynyt. Lisätietoa hankkeesta osoitteesta taidetestaajat.fi

Tutustu vierailun etukäteismateriaaliin tästä (PDF) >>

 

LAPSILLE JA NUORILLE SUUNNATTU MUSEOPEDAGOGINEN OHJELMA

Uudet opintosuunnitelmat ovat käytössä ja ne ovat luoneet perustan museon ja koulujen yhteistyölle. Päiväkodeille, kouluille ja 2. asteen oppilaitoksille kotimuseo-opastukset ovat maksuttomia.

Suositut suurvaltaopastukset jatkuvat 3.–6. luokille ja lukiolle museo-opastuksina ilman työpajaa. Ryhmien vetämisestä vastaavat museon erinomaiset oppaat.

Ruotsin suurvalta-aika 15.8.–20.12.2018

Seremonianäyttämön kulissin takainen elämä. Sinebrychoffin taidemuseo tarjoaa kiinnostavia näkökulmia opetuksen tueksi. Museo tarjoaa ainutlaatuisen ja elämyksellisen oppimisympäristön ilmiöoppimiselle ja aihekokonaisuuksien käsittelylle suurvaltakauden henkilöhistoriassa. Toisessa kerroksessa sijaitsevassa kotimuseossa voi muotokuvien ja miniatyyreissä kuvattujen henkilöiden kautta tutustua Ruotsin suurvalta-ajan historiaan, pukumuotiin ja hulvattomaan elämänmenoon. Oppisisältöjä ja aihekokonaisuuksia ovat Ruotsinvallan aikaan liittyvä syntyhistoria, Kustaa II Aadolfin merkitys suurvallan syntymiseen sekä Kaarle XII vaiheet ja sen jälkeinen kehitys.

Kouluille ja päiväkodeille tarjotaan ohjattua maksutonta toimintaa museo-oppaan johdolla. Syksyn 2018 ohjelma:

Tunnetko? 13.9.2018–3.3.2019

7.–9. luokat, lukio

Oppilaat tutustuvat Tunteet estradilla –näyttelyyn eri teemojen kautta. Ryhmät käsittelevät huoneiden teemoja pienryhmissä. Heille annetaan viisi lappua tehtävävinkkeineen. Teemat ovat näyttämö, huippukohta, ihme, sankaruus ja pelko. Kunkin ryhmän tulokset katsotaan näyttelyn yhteydessä. Kesto 60 min.

Opastukset tilataan Kansallisgallerian opasvarauksesta p. 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15).