bool(false)

Kouluille ja päiväkodeille

SINEBRYCHOFFIN TAIDEMUSEON JA ATENEUMIN OPEINFO KE 27.2.2019 KLO 16–17

Tervetuloa opettajille tarkoitettuun kevään infotilaisuuteen Ateneum-saliin! Tilaisuudessa esitellään 22. helmikuuta avautunut, tsekkiläisen abstraktin taiteen pioneerin František Kupkan suurnäyttely kouluaineistoineen. Lisäksi kerrotaan Sinebrychoffin taidemuseon tarjonnasta sekä muista ajankohtaisista asioista. Tervetuloa! Ilmoittaudu mukaan Ateneumin sivuilla.

 

Päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat tervetulleita Sinebrychoffin taidemuseoon!

Tarjoamme näille ryhmille opastuksia toisen kerroksen kotimuseoon maksutta. Opastukset tilataan Kansallisgallerian opasvarauksesta p. 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15).

TEHTÄVÄ OMATOIMISILLE RYHMÄVIERAILUILLE

KERÄILIJÄN INTOHIMO (PDF) >>

 

TAIDETESTAAJAT

Sinebrychoffin taidemuseo kutsuu kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat testaamaan Rembrandtin siivellä -ohjelmassa omaa taidemakuaan draamaopas Hendrickje Stoffelin johdattamana. Vierailu on elämyksellinen kokemus, joka rohkaisee oppilaita kokemaan ja arvioimaan taidetta jokaisen omista lähtökohdista.

Suomen kulttuurirahaston suurhanke Taidetestaajat tuo lukuvuoden 2018 – 2019 aikana Kansallisgallerian museoihin yli 10 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Kansallisgalleria mahdollistavat ja järjestävät taidetestaajien vierailut. Ilmoittautuminen ryhmiin on jo päättynyt. Lisätietoa hankkeesta osoitteesta taidetestaajat.fi

Tutustu vierailun etukäteismateriaaliin tästä (PDF) >>

 

LAPSILLE JA NUORILLE SUUNNATTU MUSEOPEDAGOGINEN OHJELMA

Uudet opintosuunnitelmat ovat käytössä ja ne ovat luoneet perustan museon ja koulujen yhteistyölle. Päiväkodeille, kouluille ja 2. asteen oppilaitoksille kotimuseo-opastukset ovat maksuttomia.

 3.–6. luokille ja lukiolle

Ruotsin suurvalta-aika 1.1.–1.6.2019

Seremonianäyttämön kulissin takainen elämä. Sinebrychoffin taidemuseo tarjoaa kiinnostavia näkökulmia opetuksen tueksi. Museo tarjoaa ainutlaatuisen ja elämyksellisen oppimisympäristön ilmiöoppimiselle ja aihekokonaisuuksien käsittelylle suurvaltakauden henkilöhistoriassa. Toisessa kerroksessa sijaitsevassa kotimuseossa voi muotokuvien ja miniatyyreissä kuvattujen henkilöiden kautta tutustua Ruotsin suurvalta-ajan historiaan, pukumuotiin ja hulvattomaan elämänmenoon. Oppisisältöjä ja aihekokonaisuuksia ovat Ruotsinvallan aikaan liittyvä syntyhistoria, Kustaa II Aadolfin merkitys suurvallan syntymiseen sekä Kaarle XII vaiheet ja sen jälkeinen kehitys.

7.–9.-luokille ja lukiolle

Tunnetko? 1.1.–3.3.2019

Oppilaat tutustuvat oppaan johdolla Tunteet estradilla –näyttelyyn eri teemojen kautta. Ryhmät käsittelevät näyttelyn teemoja pienryhmissä tehtävien avulla.  Teemat ovat teatteri-ilmaisuun ja tunteisiin liittyviä: näyttämö, huippukohta, ihme, sankaruus ja pelko. Kesto 60 min.

Opastukset tilataan Kansallisgallerian opasvarauksesta p. 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15).