bool(false)

Saavutettavuus

Museokauppa sekä kassa- ja neuvontapalvelut ovat suljettuina 28.5.−3.9.2018. Pahoittelemme uudistustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

LIPUNMYYNTI

Museon lipunmyynti on ensimmäisessä kerroksessa lähellä pääsisäänkäyntiä.

VAATESÄILYTYS

Vaatenaulakko sijaitsee lipunmyynnin vieressä. Naulakon yhteydessä on lukollisia, kolikolla toimivia säilytyslokeroita.

HISSI

Museon kaikkiin näyttelykerroksiin pääsee hissillä.

WC

Miesten ja naisten WC:t sijaitsevat museon kellarikerroksessa.
Liikkumisesteetön WC ja lastenhoitohuone sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa lähellä hissiä.

LIIKUNTAESTEETÖN SISÄÄNKÄYNTI

Lastenrattaiden, pyörätuolin tai rollaattorin kanssa liikkuvat asiakkaat voivat tulla museoon rakennuksen vasemmalla sivulla ravintolaa vastapäätä olevasta valvomon ovesta. Henkilökunta ohjaa asiakkaat museoon. Lipunmyynnistä voit lainata pyörätuolin, kävelykepin, rollaattorin, lastenrattaat tai kantorepun.

OPASTUKSET

Kaikille avoimiin yleisöopastuksiin voit osallistua pääsylipun hinnalla.
Ryhmät voivat tilata maksullisia opastuspalveluita. Oppaat kertovat ja keskustelevat kuvataiteesta ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Opastuksia järjestetään tilauksesta viittomakielellä, viitotulla suomen kielellä, selkokielellä sekä näkövammaisille.

TYÖPAJAT

Tarjoamme työpajoja kouluille, yrityksille ja yksityisille ryhmille.

MUSEOKAUPPA

Lipunmyynnin yhteydessä myydään korkealaatuisia museotuotteita.

Museokauppa sekä kassa- ja neuvontapalvelut ovat suljettuina 28.5.−3.9.2018. Pahoittelemme uudistustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

OPASKOIRAT

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

 

Sinebrychoffin taidemuseo. Pohjakartta.

Sinebrychoffin taidemuseon pohjakartta.

 

TARKAT LIIKKUMISOHJEET

Sinebrychoffin taidemuseon osoite on Bulevardi 40, 00120 Helsinki. Sisäänkäynnin edessä on seitsemän porrasta. Lastenrattaiden, pyörätuolin tai rollaattorin kanssa liikkuvat asiakkaat voivat tulla museoon rakennuksen vasemmalla sivulla olevasta valvomon ovesta. Oven edessä on pylvääseen sijoitettu soittokello, jota painamalla saa yhteyden valvomoon. Henkilökunta ohjaa asiakkaat museoon.

Pääsisäänkäynnin kautta tulevat asiakkaat kulkevat ensin suoraan käytävää pitkin eteisaulaan, minkä jälkeen he kääntyvät kaksi kertaa vasemmalle. Lipunmyynti sijaitsee vastapäätä ovea. Vaatenaulakot sijaitsevat ovesta katsottuna oikealla. Vaatenaulakon yhteydessä on lukittavia kaappeja, jotka toimivat 20 sentin kolikkopantilla.

Museokauppa on ensimmäisessä kerroksessa lipunmyynnin yhteydessä. Sieltä voit ostaa mm. kortteja, näyttelyluetteloita, koruja ja pieniä lahjaesineitä. Kassalta sekä oikealle että eteisen sisäänkäynnin vierestä vasemmalle avautuvat ovet johtavat vaihtuvien näyttelyiden tiloihin. Eteisen viereisestä ovesta kääntyy vasemmalle kapea käytävä, joka johtaa oikealla olevaan lastenhoitohuoneeseen, joka on myös invalidi-wc. Käytävän päässä vasemmalla kulman takana on hissi, jolla pääsee sekä kellariin että toiseen kerrokseen.

Museon toisessa kerroksessa on Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo ja puiston puoleisissa saleissa vanhan taiteen kokoelmat. Kotimuseoon kuuluvat Bulevardin puolella sijaitsevat empiresali, kustavilainen sali, Paulin työhuone ja ruokasali. Sinne pääsee joko hissillä, tai eteisestä ulko-ovea kohtisuoraan nousevia portaita pitkin.

Kannattaa huomioida, että huoneiden väleissä on kynnykset, jotka saattavat vaikuttaa esim. pyörätuoleilla liikkumiseen. Liikkuminen kotimuseon puolelta vanhan taiteen kokoelmien pariin on joustavaa. Miniatyyrikokoelmia voi tarkastella joko heti kotimuseosta siirryttäessä, jolloin ne sijaitsevat ruokasalista katsottuna pienen välikön oikealla puolella tai paraatimakuuhuoneen puolelta, jolloin sisäänkäynti tilaan tapahtuu huoneen oikeasta nurkasta selkä puistoon päin katsottuna.

Kellarissa sijaitsevat yleisön wc-tilat sekä ns. Punainen ja Valkoinen kellari. Kellariin pääsee joko hissillä tai kassaa vastapäätä laskeutuvia pieniä portaita. Portaat tekevät alas tultaessa kaksi mutkaa oikealle. Miesten wc on oikealla, naisten vasemmalla. Valkoinen kellari on naisten wc:tä vastapäätä. Sen oikealla puolella sijaitseva Punainen kellari on heti miesten wc:n vieressä.

Museokauppa sekä kassa- ja neuvontapalvelut ovat suljettuina 28.5.−3.9.2018. Pahoittelemme uudistustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.