bool(false)

Opastukset

Sukella syvemmälle, osallistu opastukseen!

Kuinka juuri nämä teokset päätyivät Helsingin Bulevardille? Mitä tarinoita  tauluihin kätkeytyy? Millaista elämää elettiin 100 vuotta sitten toisen kerroksen kodissa?
Osallistu yleisöopastuksiimme, niin saat täydemmän elämyksen käynnistäsi Sinebrychoffin taidemuseossa.

 

NÄYTTELYOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus ajankohtaisiin näyttelyihin lauantaisin klo 14, ruotsinkielinen joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13. Yleisöopastus sisältyy näyttelyn pääsymaksuun.
Ryhmille näyttelyopastukset tilauksesta, katso kohdasta ”Tilattavat opastukset”.

 

TILATTAVAT OPASTUKSET

Vierailusta tulee ikimuistoinen, kun varaat ryhmällesi oman opastuksen näyttelyihin tai kotimuseoon ja kokoelmiin.
Opastuskielet ovat suomi, italia, ruotsi, englanti, saksa, ranska ja venäjä.
Opastamme tilauksesta myös viittomakielellä, viitotulla suomen kielellä, selkokielellä sekä näkövammaisille.

Opasvaraukset: 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15).

 

Italian ja Orientin lumo – Ippolito Caffi, 1.2.–27.5.2018

Italialainen Ippolito Caffi (Belluno 1809–1866 Lissa) oli kaupunkinäkymiin ja maisemiin erikoistunut taiteilija, seikkailija ja isänmaanystävä. Näyttely vie yleisön matkalle Venetsiaan, Roomaan, Napoliin, Ateenaan, Konstantinopoliin ja muihin Orientin kaupunkeihin. Caffin Egyptissä, Syyriassa ja Jerusalemissa tehdyt maalaukset, vesivärityöt ja piirustukset vievät meidät paikkoihin, jotka eivät kuuluneet tavallisiin Grand Tourin kohteisiin. Näyttelyssä on esillä 73 maalausta ja yhteensä 15 piirustusta ja vesivärityötä Fondazione Musei Civici di Venezian kokoelmista.

 

Taidetta ja tunnelmia

Opastuksella tutustutaan museon 2. kerroksessa esillä oleviin taidekokoelmiin, maalauksiin, veistoksiin ja miniatyyreihin. Museon kokoelmat heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Ajallisesti vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen. Kokoelmissa on mm. Lucas Cranachin, Tiepolon ja Alexander Roslinin teoksia. Kierroksen kohokohta on Suomen ainoa Rembrandtin teos Lukeva munkki.

Kaunis koti Bulevardilla

Kotimuseoon astuessa tuntee siirtyvänsä kirjaimellisesti sata vuotta taaksepäin.  Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuunsa. Paul ja Fanny Sinebrychoff sisustivat kotinsa eri tyylikausien mukaan klassisesta empirestä hollantilaiseen barokkiin. Talon arvoituksellisin huonekalu on intarsiakoristeltu kirjoituslipasto, joka on kuulunut Kustaa III:n sisarelle, prinsessa Sofia Albertinalle. Tule kokemaan ainutlaatuisen kotimiljöön loisto ja tunnelma!

Opastusten hinnat:

Ryhmäkoko /opas: 1–25 hlö
Hinta: arkisin 75 e /opas, pyhinä 105 e /opas
Opastuksen kesto on noin tunti.

Kotimuseon opastukset ovat ilmaisia päiväkodeille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Näin varaat opastuksen:

Voit tilata opastuksen kaikkiin Kansallisgallerian museoihin
palvelunumerosta +358 (0)294 500 500 ma‒pe klo 9.00–15.00
tai sähköpostilla varaukset(at)kansallisgalleria.fi viimeistään viikkoa ennen ajankohtaa.

Peruutukset ja muutokset veloituksetta viikkoa ennen varattua aikaa Kansallisgallerian
palvelunumerosta +358 (0)294 500 500 ma‒pe klo 9.00–15.00
tai sähköpostilla varaukset(at)kansallisgalleria.fi.
Peruuttamattomista opastuksista veloitamme opastuksen hinnan suuruisen sakkomaksun.
Rekisteriseloste (PDF) >>

 

DRAAMAOPASTUS TILAUKSESTA RYHMILLE

Draamaopastuksella tarinat kotimuseon asukkaiden, esineiden ja taideteosten takaa heräävät eloon ja yleisö pääsee eläytymään yli sadan vuoden takaiseen elämään.
Millaista oli varakkaan kauppiasperheen elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Kuinka sujui oluen pano ja pitäisikö naisten saada äänioikeus? Hankitaanko kotiin seuraavaksi muotokuva vai uusi posliiniastiasto?
Käsikirjoitus ja ohjaus: Emma Paju-Torvalds

Opastuksen kesto: 40 min.
Hinta: arkisin 15€ / hlö, sunnuntaisin 20€ / hlö (minimi 10 henkilöä)
Tilaukset: 0294 500 500 (ma−pe klo 9−15)

Draamaopastus Fanny Sinebrychoffin seurassa

Juhlitun näyttelijättären Fanny Grahnin elämä muuttuu hänen mentyään naimisiin panimonjohtaja Paul Sinebrychoffin kanssa. Parrasvalot vaihtuvat posliininkeräilyyn ja hyväntekeväisyyteen. Millaista on Fannyn elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Fanny uskoutuu kierroksella hyväntekeväisyysjärjestöjen jäsenille: ”Miksi naimattoman naisen sopi toimia näyttelijänä, mutta naidun ei?”

Draamakierros tutustuttaa yleisön Fannyn johdolla myös Kustaa III:n hovietikettiin, Kuningatar Kristiinaan sekä valtavan kodin siivoamiseen, joka sujuu talon rouvalta kuin tanssi.