bool(false)

Opastukset

Tilattavat opastetut kierrokset

Voit varata ryhmällesi opastuksen erityisnäyttelyihin tai kotimuseoon ja kokoelmiin. Huomioithan, että kotimuseo ja kokoelmat ovat avoinna jälleen 27.11.2021

Opastuskielet ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska ja venäjä. Opastamme tilauksesta myös selkokielellä.

Opastusten hinnat:

Ryhmäkoko /opas: 1–10 hlö (Huom! Lastenopastukselle voi yhden aikuisen mukana osallistua enintään viisi lasta) Rajoitukset voivat vaikuttaa ryhmäkokoihin. Hinta: 95 e /opas Opastuksen kesto: noin tunti.

Tiedustelut ja varaukset:

puh. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14)

sähköposti: myynti [a] kansallisgalleria.fi

Varaathan opastuksen viimeistään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Kansallisgallerian tietosuoja ja saavutettavuus.

Opastetut kierrokset näyttelyssä

Aarteet maailmalta – mesenaattien matkassa 11.2.2021 – 9.1.2022

Taidekokoelmat kertovat tarinoita paitsi taiteesta myös aikakauden ihanteista. Parhaimmillaan kokoelman tarkastelu vie lähelle keräilijää. Voi aavistella tämän haaveita, tunteita, toiveita ja odotuksia. Voi päästä mukaan matkoille Euroopan kaupunkivilinään tai idyllisiin maisemiin – yllätyksellisten tai hartaasti suunniteltujen hankintojen äärelle. Tule mukaan opastetulle aarrematkalle näyttelyyn!

Avoimet näyttelyintrot Aarteet maailmalta – mesenaattien matkassa 11.2.2021 – 9.1.2022

Avoimella näyttelyintrolla Valkoisessa kellarissa opas johdattelee sinut näyttelyn teemoihin kuvaesityksen kautta. Voit nauttia johdannosta mukavasti istuen ja sen jälkeen tutustua näyttelyyn omaan tahtiisi.

Kesto: n. 25 min. Kieli: suomeksi lauantaisin klo 14. Ruotsiksi kuukauden ensimmäinen lauantai klo 13. Hinta: opastus sisältyy näyttelylipun hintaan. Ryhmäkoko: Rajoitukset voivat vaikuttaa ryhmäkokoon.

Ei ennakkoilmoittautumista. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Ilmoittauduthan kassalle saapuessasi, kiitos. Tervetuloa!

Opastetut kierrokset kotimuseoon ja kokoelmiin

Vieraana Sinebrychoffeilla – opastettu kierros kotimuseossa

Saatavilla jälleen 27.11.2021

Saavu vieraaksi Sinebrychoffien suvun uusklassiseen kaupunkikartanoon! Kuulet mielenkiintoisia tarinoita perheen elämästä autonomian ajan Helsingissä. Kuinka Sinebrychoffeilla vietettiin arkea ja juhlaa upean puiston, kasvihuoneiden ja panimon vieressä? Miten taiteenkeräily sai alkunsa ja taidekokoelmat karttuivat? Miten talosta tuli kotimuseo? Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo eli rakennuksen Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuun valokuvaaja Signe Branderin vuonna 1912 ottamien valokuvien perusteella. Paul ja Fanny sisustivat kotinsa taideaarteidensa avulla eri tyylikausien mukaisesti hollantilaisesta barokista klassiseen empiretyyliin. Tule mukaan aikamatkalle Fannyn ja Paulin tarinaan!

Kokoelmien mestarit – opastettu kierros kokoelmanäyttelyssä

Saatavilla uudistettuun kokoelmanäyttelyyn jälleen 27.11.2021

Opastuksella pääset nauttimaan museon upeimmista taideaarteista ja tarinoista niiden taustalla! Kuulet myös eri kokoelmien synnystä ja niiden vaiheista. Museon 2. kerroksessa esillä olevat taideteokset, maalaukset, veistokset ja miniatyyrit, heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat ajallisesti 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen.

Hännät heilumaan – lasten opastettu kierros kotimuseossa

Saatavilla jälleen 27.11.2021

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo kutsuu sinut taideseikkailulle. Oppaan kanssa etsit ja tutkit erityisesti kotimuseon esineistä löytyviä outoja olentoja ja eläimiä. Kuulet niihin liittyviä tarinoita ja keksit ehkäpä aivan omia uusia. Tule mukaan opastukselle, joka pistää hännät heilumaan!