bool(false)

Opastukset

Opastukset toteutetaan koronavirustilanteen vuoksi supistetulla ryhmäkoolla, maks. 10 henkeä / ryhmä.

TILATTAVAT OPASTUKSET

Voit varata ryhmällesi opastuksen erityisnäyttelyihin tai kotimuseoon ja kokoelmiin.
Opastuskielet ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska ja venäjä.
Tiepolo-opastus on saatavilla myös italiaksi.
Opastamme tilauksesta myös selkokielellä.

Opastusten hinnat:

Ryhmäkoko /opas: 1–10 hlö (Huom! Lastenopastukselle voi yhden aikuisen mukana osallistua enintään viisi lasta)
Hinta: 95 e /opas
Opastuksen kesto on noin tunti.

Näin varaat opastuksen:

Voit tilata opastuksen kaikkiin Kansallisgallerian museoihin palvelunumerosta +358 (0)294 500 500 ma‒pe klo 10.00–14.00 tai sähköpostilla myynti(at)kansallisgalleria.fi. Varaathan opastuksen viimeistään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Kansallisgallerian henkilötietokäytäntö

 

Tiepolo – Venetsia Pohjolassa 17.9.2020 – 10.1.2021

Venetsialainen mestari Giovanni Battista Tiepolo (1696–1770) loi yhdessä poikiensa Giovanni Domenicon (1727–1804) ja Lorenzon (1736–1776) kanssa maineikkaan työhuoneen, jonka teokset levisivät tilaustöinä venetsialaisille aatelisperheille, ulkomaisille ruhtinaille ja kuninkaallisiin hoveihin. Tiepolojen taidetta esitellään Suomessa ensimmäistä kertaa öljyvärimaalausten, piirrosten ja grafiikan teosten kautta. Näyttely kokoaa yhteen teoksia, joilla on yhtymäkohtia, mutta joita ei ole koskaan ennen nähty yhdessä. Opastuksella pääset osalliseksi taideteosten kiehtovista käänteistä

Vieraana Sinebrychoffeilla – kotimuseo-opastus

Saavu vieraaksi Sinebrychoffien suvun uusklassiseen kaupunkikartanoon! Kuulet mielenkiintoisia tarinoita perheen elämästä autonomian ajan Helsingissä. Kuinka Sinebrychoffeilla vietettiin arkea ja juhlaa upean puiston, kasvihuoneiden ja panimon vieressä? Miten taiteenkeräily sai alkunsa ja taidekokoelmat karttuivat? Miten talosta tuli kotimuseo?
Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo eli rakennuksen Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuun valokuvaaja Signe Branderin vuonna 1912 ottamien valokuvien perusteella. Paul ja Fanny sisustivat kotinsa taideaarteidensa avulla eri tyylikausien mukaisesti hollantilaisesta barokista klassiseen empiretyyliin. Tule mukaan aikamatkalle Fannyn ja Paulin tarinaan!

Kokoelmien mestarit – kokoelmaopastus, 5.9. alkaen

Opastuksella pääset nauttimaan museon upeimmista taideaarteista ja tarinoista niiden taustalla! Kuulet myös eri kokoelmien synnystä ja niiden vaiheista. Museon 2. kerroksessa esillä olevat taideteokset, maalaukset, veistokset ja miniatyyrit, heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Ajallisesti vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen. Kokoelmissa on esimerkiksi Lucas Cranachin, Tiepolon ja Alexander Roslinin teoksia.

Sinebrychoff goes queer – kokoelmaopastus

Kokoelmanäyttelyyn syventyvällä Queer-opastuksella tutustut seksuaalivähemmistöjen historiaan ja saat uusia näkökulmia katsoa ja kokea taidetta normitietoisesti. Oppaan kanssa voit pohtia, miten seksuaalisuutta ja sukupuolta tuotetaan taiteen klassikoissa. Miten eurooppalainen taide 1300-luvulta 1800-luvun alkuun avautuu, kun sitä tarkastellaan sukupuolisen moninaisuuden kautta?

Hännät heilumaan – lasten opastus kotimuseoon

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo kutsuu sinut taideseikkailulle. Oppaan kanssa etsit ja tutkit erityisesti kotimuseon esineistä löytyviä outoja olentoja ja eläimiä. Kuulet niihin liittyviä tarinoita ja keksit ehkäpä aivan omia uusia. Tule mukaan opastukselle, joka pistää hännät heilumaan!

Joulutunnelmaa Bulevardilla – opastus kotimuseoon 28.11.2020–12.1.2021

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseossa tunnelmoidaan joulun parissa. Kuinka helsinkiläisissä porvarisperheissä kuten Sinebrychoffeilla vietettiin joulua? Miten kotia koristettiin ja mitä kuului joulutapoihin ja -aterioille? Jouluna on aina laitettu pöydät koreaksi niin herkuilla kuin upeilla astioillakin. Koe kuusentuoksuinen aito joulutunnelma taideaarteidemme keskellä!

 

YLEISÖOPASTUKSET

Opastukset toteutetaan koronavirustilanteen vuoksi supistetulla ryhmäkoolla, maks. 10 henkeä / ryhmä.

Suomeksi lauantaisin klo 14.
Ruotsiksi kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13.
Yleisöopastus sisältyy näyttelyn pääsymaksuun.

Huom! Opastusten ryhmäkoko on max. 10 henkeä (suomenkielisiä opastusryhmiä lähtee samaan aikaan aina kaksi). Opastusten kesto on noin tunti. Ei ennakkoilmoittautumista, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.