bool(false)

Opastukset

Sukella syvemmälle, osallistu opastukseen!

Kuinka juuri nämä teokset päätyivät Helsingin Bulevardille? Mitä tarinoita  tauluihin kätkeytyy? Millaista elämää elettiin 100 vuotta sitten toisen kerroksen kodissa?
Osallistu yleisöopastuksiimme, niin saat täydemmän elämyksen käynnistäsi Sinebrychoffin taidemuseossa.

 

NÄYTTELYOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus ajankohtaisiin näyttelyihin lauantaisin klo 14, ruotsinkielinen joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13. Yleisöopastus sisältyy näyttelyn pääsymaksuun.

 

TILATTAVAT OPASTUKSET

Vierailusta tulee ikimuistoinen, kun varaat ryhmällesi oman opastuksen näyttelyihin tai kotimuseoon ja kokoelmiin.
Opastuskielet ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska ja venäjä.
Opastamme tilauksesta myös selkokielellä.

Opasvaraukset: 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14).

 

Lucas Cranach – Renessanssin kaunottaret 26.9.2019 – 5.1.2020

Lucas Cranach – Renessanssin kaunottaret –näyttelyopastus on matka saksalaisen renessanssimestari Lucas Cranach vanhemman (1472–1553) poikkeukselliseen elämään ja tuotannossa suosittuihin aiheisiin. Opastuksella tutustut mestarin omaperäiseen, kiehtovaan ja tunnistettavaan tyyliin ja saat pohtia arvoituksellisten naismuotokuvien henkilöllisyyttä, alastomien kaunottarien kuvaamisen merkitystä ja katsomisen vaaraa.
Cranachin maalaukset ovat puhutelleet taiteilijoita kautta aikojen. Ammattitaitoisen oppaamme johdolla pääset tarkastelemaan myös Pablo Picasson (1881-1973) tulkintoja ja saksalaisten korutaiteilijoiden tuoreita luomuksia.

Sinebrychoffit – Hietalahden hyväntekijät 16.3.2019−12.1.2020

Venäjältä 1700-luvun lopulla Suomeen muuttanut Sinebrychoffien sukuhaara on jättänyt merkittävät jäljet niin Suomen talous- kuin kulttuurihistoriaankin. Nikolai Sinebrychoff (1787/88–1848) loi perustan suvun liiketoiminnalle silloisessa Suomessa. Hän sai yksinoikeuden oluen myyntiin ja valmistukseen Helsingissä vuonna 1819. Yritystoimintansa ohella Sinebrychoffit osallistuivat monipuolisesti myös Helsingin kulttuurielämän kehitykseen. Sinebrychoffit olivat edelläkävijöitä, olipa kyse panimon työläisten ja työolojen parantamisesta, hyväntekeväisyydestä tai taiteenkeräilystä. Suvun kotitalossa, nykyisessä Sinebrychoffin taidemuseossa, on yhä esillä Paul ja Fanny Sinebrychoffin 1890-luvulla alkunsa saanut taidekokoelma. Näyttely Sinebrychoffit – Hietalahden hyväntekijät esittelee suvun historiaa, keskiössä Oy Sinebrychoff Ab:n muotokuvalahjoitus. Sinebrychoff on Pohjoismaiden vanhin panimo ja täyttää 200 vuotta lokakuussa 2019.

Taidetta ja tunnelmia

Opastuksella tutustutaan museon 2. kerroksessa esillä oleviin taidekokoelmiin, maalauksiin, veistoksiin ja miniatyyreihin. Museon kokoelmat heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Ajallisesti vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen. Kokoelmissa on mm. Lucas Cranachin, Tiepolon ja Alexander Roslinin teoksia. Kierroksen kohokohta on Suomen ainoa Rembrandtin maalaus Lukeva munkki.

Kaunis koti Bulevardilla

Kotimuseoon astuessa tuntee siirtyvänsä kirjaimellisesti sata vuotta taaksepäin.  Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuunsa. Paul ja Fanny Sinebrychoff sisustivat kotinsa eri tyylikausien mukaan klassisesta empirestä hollantilaiseen barokkiin. Talon arvoituksellisin huonekalu on intarsiakoristeltu kirjoituslipasto, joka on kuulunut Kustaa III:n sisarelle, prinsessa Sofia Albertinalle. Tule kokemaan ainutlaatuisen kotimiljöön loisto ja tunnelma!

Opastusten hinnat:

Ryhmäkoko /opas: 1–15 hlö
Hinta: arkisin 89 e /opas, pyhinä 115 e /opas
Opastuksen kesto on noin tunti.

Kotimuseon opastukset ovat ilmaisia päiväkodeille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Näin varaat opastuksen:

Voit tilata opastuksen kaikkiin Kansallisgallerian museoihin
palvelunumerosta +358 (0)294 500 500 ma‒pe klo 10.00–14.00
tai sähköpostilla varaukset(at)kansallisgalleria.fi.
Varaathan opastuksen viimeistään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Rekisteriseloste (PDF) >>

 

DRAAMAKIERROS TILAUKSESTA RYHMILLE

Draamakierroksella tarinat kotimuseon asukkaiden, esineiden ja taideteosten takaa heräävät eloon ja yleisö pääsee eläytymään yli sadan vuoden takaiseen elämään.
Millaista oli varakkaan kauppiasperheen elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Kuinka sujui oluen pano ja pitäisikö naisten saada äänioikeus? Hankitaanko kotiin seuraavaksi muotokuva vai uusi posliiniastiasto?
Käsikirjoitus ja ohjaus: Emma Paju-Torvalds

Kierroksen kesto: 40 min.
Hinta: arkisin 15€ / hlö, sunnuntaisin 20€ / hlö (minimimaksu 15 henkilöä)
Tilaukset: 0294 500 500 (ma−pe klo 10−14)
Varaattehan kierroksen viimeistään viikkoa ennen toivomaanne ajankohtaa.

Draamakierros Fanny Sinebrychoffin seurassa

Juhlitun näyttelijättären Fanny Grahnin elämä muuttuu hänen mentyään naimisiin panimonjohtaja Paul Sinebrychoffin kanssa. Parrasvalot vaihtuvat posliininkeräilyyn ja hyväntekeväisyyteen. Millaista on Fannyn elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Fanny uskoutuu kierroksella hyväntekeväisyysjärjestöjen jäsenille: ”Miksi naimattoman naisen sopi toimia näyttelijänä, mutta naidun ei?”

Draamakierros tutustuttaa yleisön Fannyn johdolla myös Kustaa III:n hovietikettiin, Kuningatar Kristiinaan sekä valtavan kodin siivoamiseen, joka sujuu talon rouvalta kuin tanssi.