Theodor Höijerin ja Sebastian Gripenbergin suunnittelemat panimorakennukset valmistuivat 1870-luvulla Hietalahden rantaan. Kuvassa piirros Sinebrychoffin tontista n. 1880.

Kumppanit

Sinebrychoffin panimo on museomme pääyhteistyökumppani.

Sinebrychoffin taidemuseo ja panimo – yhteistyötä jo 100 vuoden ajan

Nimi Sinebrychoff yhdistää taiteen ja oluen. Taidemuseo syntyi panimosuvun Paul Sinebrychoff nuoremman ja hänen puolisonsa Fannyn mittavasta testamenttilahjoituksesta Suomen valtiolle 21.10.1921. Valtiolla ei ollut sopivia tiloja taidekokoelmalle, joten museo avattiin Sinebrychoffin perheen kotiin, Bulevardi 40:een.

Vuonna 1939 talvisodan syttyessä taidekokoelma evakuoitiin turvasäilöön, ja vasta 1960 museo avattiin uudelleen samoissa tiloissa Bulevardilla.

Panimo on tukenut museon toimintaa taloudellisesti lahjoituksilla, jotka ovat mahdollistaneet arvokkaita taidehankintoja, erilaisia kirjaprojekteja sekä monia kansainvälistä tunnettuutta saavuttaneita näyttelyitä kuten freskomaalari Giovanni Batista Tiepolon teosten ensiesittelyn Pohjolassa.

Vuonna 2019 Sinebrychoffin juhliessa 200-vuotissyntymäpäiväänsä maalaukset suvun merkkihenkilöistä ja marmoriveistokset Nikolai ja Paul vanhemmasta lahjoitettiin museolle. Teokset olivat ensi kertaa esillä suurelle yleisölle ’Sinebrychoffit – Hietalahden hyväntekijät’ -näyttelyssä ja nyt ne ovat kaikkien museokävijöiden ihailtavina kotimuseossa.

”Panimo muutti 1990-luvun alussa 30 kilometrin päähän Keravalle, mutta välimatkasta huolimatta yhteistyömme taidemuseon kanssa jatkuu edelleen vahvana”

– Sinebrychoffin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström

Tutustu Sinebrychoffin panimomestareiden historiaan 1800-luvun alusta tähän päivään: suomeksi tai englanniksi.

Sinebrychoffin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström.