Himmelin hurmaa

Pajassa valmistat pienen himmelikuution valitsemastasi materiaalista.

  • 11.12.2021 klo 10–12.30
  • 18.12.2021 klo 10–12.30
Valkoinen kellari
Liput: museolipulla
Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu saapuessasi kassalla. Aikuisille ja yli 3- vuotiaille lapsille aikuisen kanssa.
Kaneli- ja olkihimmeli joulukuusessa. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Taidepajassa valmistamme pikkuhimmelin, jonka voit ripustaa kodin koristeeksi. Voit koristaa himmelillä joulupaketin tai antaa sen upeana lahjana. Pajassa valmistamme myös lahjapakkauksen koristeelle.

Himmeli on lähtöisin Keski-Euroopasta ja levisi Ruotsin kautta Suomeen. Se valmistettiin rukiin kiiltävistä kullankeltaisista oljista ja ripustettiin kattoon koristeeksi. Himmelit saattoivat olla yli metrin korkeita! Museon joulussa tunnustellaan ekologista olkea, mutta voit myös modernisoida himmelisi. Tuoko tuoksuva kanelihimmeli joulun sinun kotiisi?

Himmeliksi on kutsuttu kuvaavasti myös joulukorttien lajitteluapulaista. Ennen lajittelukoneiden aikaa hän onkin saanut pyöriä työssä vikkelästi kuten himmeli ilmavirrassa. Pajan himmelipuuhissa rauhoitamme kuitenkin arjen kiireen ja tunnelmoimme joulua yhdessä tekemällä. Tule mukaan!

Aamuisen pajan jälkeen pääset Sylvian joululaulun italialaisten sypressien tunnelmaan Aarteet maailmalta – näyttelyssä ja joulun tuoksuista voit nauttia kotimuseon joulukattausten äärellä 2. kerroksessa.