Harri Ahonen: Vandrarens Finnmark

Författaren och naturfotografen Harri Ahonen berättar dig om vandring i Finnmark. Föreläsningen är en del av programmet för utställningen Peder Balke – Förtrollad av Arktis.

  • 22.11.2023 kl 18–19
på finska
Seminarierum
Biljetter: med museibiljetten
Peder Balke (1804–1887): Nordkapp, 1845. Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø. Foto: Kim G. Skytte / Nordnorsk Kunstmuseum.

Harri Ahonen har besökt de mest spektakulära vandringsplatserna i den nordnorska provinsen Finnmark. Det finns en hel rad välkända och mindre kända platser, som de robusta bergsöarna på ön Sørøya, Syltevika och Varanghalvön, som får vandrare att förundras över skönheten i den nordliga naturen. Föreläsningen ger dig praktisk information om Finnmarks vandringskultur, till exempel allmänna rättigheter, regler för skyddade områden, vandringskrav och tillfartsvägar.

Harri Ahonen är fackboksförfattare och naturfotograf med cirka 20 års erfarenhet av vandring och camping i Norge, Sverige och Finland. Han är författare till sju fackböcker som publicerats av förlaget Tammi. Den senaste är Pohjois-Norjan kauneimmat luontokohteet: Retkeilijän Finnmark – Varanginvuonolta Altaan. Ahonen har bott i Norge i flera år, där han har blivit bekant med den lokala vandringskulturen.

Alla Peder Balke föreläsningar

Se alla evenemang