bool(false)

Tillgänglighet

Kassa- och infotjänsterna samt museibutiken är stängda under tiden 28.5.−3.9.2018. Vi tackar för er förståelse under byggnadsarbetet.

BILJETTKASSAN

Biljettkassan ligger i första våningen nära huvudentrén.

FÖRVARING AV YTTERKLÄDER

Intill biljettkassan finns en garderob och låsbara förvaringsboxar med myntinkast (20 c).

HISS

Man kan ta sig till alla utställningsvåningar med hiss.

WC

Herr- och damtoaletter finns i källarvåningen.
Tillgänglighetsanpassad toalett och skötbord för barn finns i första våningen nära hissen.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSAD INGÅNG

Kunder med barnvagn, rullstol eller rollator kan gå in via kontrollrummet, som finns på husets vänstra (östra) kortsida, mittemot restaurangen. I kontrollrummet finns personal som hjälper besökaren vidare. I biljettkassan kan man låna rullstol, promenadkäpp, rollator samt barnvagn eller bärsele.

VISNINGAR

Museets öppna visningar ingår i entréavgiften.

För grupper kan bokas avgiftsbelagda visningar med guide. Guiden berättar om konstverken utgående från deltagarnas önskemål och med beaktande av deras speciella behov. Vid förbokning kan vi ordna visningar på teckenspråk, tecknad finska och klarspråk samt visningar med syntolkning.

VERKSTÄDER

Vi erbjuder verkstäder för skolor, företag och enskilda grupper.

MUSEIBUTIKEN

Personalen i biljettkassan har också hand om försäljningen av våra högklassiga museiprodukter.

Kassa- och infotjänsterna samt museibutiken är stängda under tiden 28.5.−3.9.2018. Vi tackar för er förståelse under byggnadsarbetet.

LEDAR- OCH ASSISTANSHUNDAR

Ledar- och assistanshundar är välkomna.

 

Sinebrychoffin taidemuseo. Pohjakartta.

Plan av Konstmuseet Sinebrychoff.

 

HUR MAN RÖR SIG I MUSEET

Konstmuseet Sinebrychoffs adress är Bulevarden 40, 00120 Helsingfors. Huvudingången ligger sju trappsteg ovanför gatuplanet. Besökare som rör sig med barnvagn, rullstol eller rollator kan använda ingången till kontrollrummet på husets vänstra kortsida. Framför ingången finns en stolpe med ringklocka. När man ringer på den får man hjälp att komma vidare av personalen i kontrollrummet.

Om man går in via huvudentrén kommer man först in i en korridor. I ändan av korridoren ligger entréhallen. Därifrån kommer man till biljettkassan genom att gå in i det första rummet till vänster. Biljettkassan ligger mitt emot ingången. Till höger i samma rum ligger garderoben och bredvid den finns låsbara skåp. Skåpen fungerar med 20 cents mynt, som man får tillbaka när man låser upp skåpet.

I anslutning till biljettkassan finns en museibutik, som säljer bland annat kort, utställningskataloger, smycken och små presentföremål. I samma våning finns utställningsrummen för specialutställningar. För att ta sig dit går man framåt från biljettkassan och ut genom en dörr till höger. Till utställningsrummen kommer man också via en annan dörr, som finns till vänster om ingången från biljettkassan sett. Går man igenom den dörren och tar av till vänster, kommer man till en smal korridor. Längre fram på höger sida finns ett barnskötrum med en tillgänglighetsanpassad toalett. Går man vidare och tar av till vänster kommer man till ändan av korridoren. Där finns en hiss som går ner till källarvåningen och upp till andra våningen.

I andra våningen finns hemmuseet och samlingarna av äldre konst. Hemmuseet visar Paul och Fanny Sinebrychoffs hem. Det omfattar rummen mot gatan – empiresalen, gustavianska salongen, arbetsrummet och matsalen. Samlingarna av äldre konst finns i rummen mot parken. Till andra våningen kommer man antingen med hiss eller via trappan i entréhallen mittemot ytterdörren.

Det finns trösklar mellan rummen som kan göra det svårt att röra sig t.ex. med rullstol. Från hemmuseet kommer man enkelt vidare till samlingarna av äldre konst. Från hemmets matsal kommer man ut i en hall. Till höger i hallen finns en korridor där miniatyrsamlingarna är utställda. Miniatyrsamlingarna kan också nås via paradsängkammaren. När man står i paradsängkammaren med ryggen mot fönstret ligger ingången till korridoren i rummets bortre högra hörn.

I källarvåningen finns allmänna toaletter samt utställnings- och konferensrummen Röda källaren och Vita källaren. Till källarvåningen kommer man antingen med hiss eller via en liten trappa i entréhallen, mitt emot rummet med biljettkassan. Trappan svänger två gånger till höger, innan man är nere. Herrtoaletten ligger till höger och damtoaletten till vänster. Mittemot damtoaletten finns Vita källaren. Höger om den ligger Röda källaren och bredvid den herrtoaletten.

Kassa- och infotjänsterna samt museibutiken är stängda under tiden 28.5.−3.9.2018. Vi tackar för er förståelse under byggnadsarbetet.