Wihuri dagen – fritt inträde till Konstmuseet

Paul och Fanny Sinebrychoffs hemmuseum bjuder på en glimt av överklasshemmens jultraditioner från förr. Utställning Peder Balke – Förtrollad av Arktis visas på museets våning 1. På Wihuri dagen erbjuder Jenny och Antti Wihuris stiftelse varje besökare fritt inträde till hela museet.

  • 1.12.2023 kl 11–18
Biljetter: fritt inträde
Foto: Finlands Nationalgalleri / Iisa Smeds.

Julen är framdukad i Paul och Fanny Sinebrychoffs hemmuseum på våning 2. Bordsdukar av linnedamast ligger på borden och det finaste porslinet har tagits fram. Den ståtliga julgranen har prytts med pappersrosor. Du kan känna doften av kanel och nejlika i luften. De festliga juldukningarna är planerade enligt traditionen kring sekelskiftet 1900. Under dagen kan du njuta av den varma atmosfären till tonerna av musik i hemmuseet.

Stämningsmusik på flygel
11–18
Våning 2.

Julsånger och klassisk stämningsmusik i hemmuseet. Pianist Olivier Wu.Utställning Peder Balke – Förtrollad av Arktis visas på museets våning 1. Den norske målaren Peder Balke (1804–1887) är en av Nordeuropas mest fascinerande representanter för romantiken. Under hela sitt liv kom de vyer Balke fick uppleva under sin resa till Nordnorge att dominera i hans målningar, och arktiska landskap blev kännetecknande för hans konstnärskap.

Träffa guiden på utställningen
Peder Balke – Förtrollad av Arktis
Våning 1

Möt en guide under din rundvandring på utställningen och stanna upp en stund för att lyssna och utbyta tankar kring konstverk och utställningens teman.På Wihuri dagen fritt inträde till Sinebrychoffs konstmuseum och Kiasma erbjuds av Jenny och Antti Wihuris stiftelse.