Julstämning på Bulevarden

Bordsdukar av linnedamast ligger på borden och det finaste porslinet har tagits fram. Den ståtliga julgranen har prytts med pappersrosor. Du kan känna doften av kanel och nejlika i luften. Paul och Fanny Sinebrychoffs hemmuseum bjuder på en glimt av överklasshemmens jultraditioner från förr. På Konstmuseet Sinebrychoff firas julen inte bara med dukningar, utan också med musik, evenemang och guidade rundturer.

  • 1.12.2023–7.1.2024
våning 2
Biljetter: fritt inträde
Foto: Finlands Nationalgalleri / Iisa Smeds.

Julen är framdukad i Paul och Fanny Sinebrychoffs hemmuseum, där julen för över hundra år sedan firades i en miljö som i hög grad motsvarar det vi kan se idag. De festliga juldukningarna är planerade enligt traditionen kring sekelskiftet 1900. Festdukningarna har utformats i samarbete med Konstmuseet Sinebrychoffs vänner rf.

I hemmuseet kan du njuta av nostalgisk julstämning och beundra stilmöbler, sällsynta föremål och den omfattande samlingen äldre europeisk konst som Fanny och Paul Sinebrychoff förvärvade.

I december anordnar museet julevenemang där du kan lära dig mer om de festliga dukningarna och njuta av den varma atmosfären till tonerna av musik.

Jul evenemang

Se alla evenemang

Boka en guidad rundtur för din egen grupp

Lära känna av överklasshemmens jultraditioner från förr.