bool(false)

Utställningar

Tiepolo − Venedig i Norden

17.9.2020 – 10.1.2021

Giovanni Battista Tiepolo (1696–1770) var det virtuost utförda freskomåleriets och de monumentala målningarnas mästare. Hans berömmelse sträckte sig över hela Europa. Tiepolo utförde beställningsarbeten till venetianska adelsfamiljer, utländska furstar och kungliga hov. Rika konstsamlare intresserade sig tidigt för Tiepolos konst och tack vare den livliga konsthandeln hittade verken även vägen till privata konstsamlingar.

Utställningen visar på ett spännande sätt hur verk av Tiepolo spreds över norra Europa och Ryssland. Utställningen sammanför konstverk, som har många beröringspunkter, men som inte tidigare har visats tillsammans. Två verk ur museets egna samlingar, Sabinskornas bortrövande och Grekerna angriper Troja, är en del av berättelsen. Detta är första gången Tiepolos konst presenteras i denna omfattning i Finland!

Giovanni Battista Tiepolo (1696-1770), Antonius för Kleopatra ombord. Statens Museum for Kunst.

I samarbete med:

Oy Sinebrychoff Ab