bool(false)

Tulevat näyttelyt

Taivaalliset värit: sinistä ja kultaa

28.3.–25.8.2019

Kullan ja sinisen värin käyttö taideteoksissa ja arvoesineissä on osa pitkää kulttuurihistoriallista jatkumoa. Molemmat edustavat historiallisesti kaikkein arvokkaimpina pidettyjä materiaaleja. Kultaan ja siniseen liittyy myös paljon erilaisia merkityksiä ja niiden visuaalinen voima on vastustamaton.

Näyttely esittelee kullan ja sinisen käyttöä eurooppalaisessa kuvataiteessa ja esineistössä. Valikoitujen nykytaiteilijoiden teokset käyvät vuoropuhelua vanhan taiteen kanssa. Sinisen ja kullan perinteiset merkitystasot ovat suurelta osin säilyneet muuttumattomina, mutta ne saavat nykytaiteilijoiden tulkinnoissa myös uutta sisältöä.

 

Sinebrychoffit – Hietalahden hyväntekijät

16.3.2019–12.1.2020
Punainen kellari

 

Lucas Cranach – Renessanssin kaunottaret

26.9.2019─5.1.2020

Sinebrychoffin taidemuseo järjestää syksyllä 2019 saksalaisen Lucas Cranach vanhemman (1472–1553) näyttelyn, joka esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa tämän suuren renessanssimestarin tuotantoa. Näyttelyn kuraattoreina toimivat FT Kirsi Eskelinen ja amanuenssi Claudia de Brün.

Näyttelyn lähtökohtana ovat Lucas Cranach vanhemman maalaukset Nuoren naisen muotokuva (1525) ja Lucretia (1530). Lisäksi esille tulee kaunottaria ulkomaista tunnetuista museoista. Viehättävistä naisista tuli Cranachin työhuoneen tavaramerkki. Teoksissa on erityistä säteilyä ja ne huokuvat eroottisuutta. Maalaukset ovat inspiroineet taiteilijoita aina meidän aikaamme saakka.