bool(false)

Tulevat näyttelyt

Albert Edelfelt ja Romanovit

6.2.–10.5.2020

Punainen kellari

Sinebrychoffin taidemuseon näyttely Albert Edelfelt ja Romanovit esittelee Edelfeltin vähemmän tunnettua, Venäjän keisariperheeseen liittyvää tuotantoa. Näyttelyn keskipisteenä on Rybinskin taidemuseon kokoelmiin kuuluva, Aleksanteri III:n veljenpoikia esittävä muotokuva Suuriruhtinaat Boris ja Kirill Vladimirovitš lapsina (1881). Tämä maalaus nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Teos kuuluu Albert Edelfeltin maalaamiin muotokuviin Romanov-suvun lapsista. Teokset ovat olleet yhdessä esillä edellisen kerran Moskovassa vuonna 1882.

Näyttely koostuu viidestä öljyvärimaalauksesta sekä akvarelleista, luonnoksista, taiteilijan kirjeistä ja valokuvista. Teoslainat tulevat Ateneumista, Eremitaasista, Rybinskin taidemuseosta, Gösta Serlachiuksen taidesäätiöstä ja suomalaisesta yksityiskokoelmasta.

Näyttelyn on tuottanut Suomen Pietarin instituutti yhteistyössä Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. Näyttelyn kuraattori on instituutin johtaja Sani Kontula-Webb.

Yhteistyökumppanit: Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Pietarin-pääkonsulaatti, Suomi-Venäjä-Seura, Suomen Pietarin instituutin ystävät ry, Finnair.

Albert Edelfelt (1854–1905): Lapset. Suuriruhtinaat Boris ja Kirill Vladimirovitš lapsina, 1881. Rybinskin valtiollinen historiallinen arkkitehtuuri- ja taidemuseo

Uhattu elämä

13.2.2020–23.8.2020

Uhattu elämä -näyttelyssä pohditaan luonnonilmiöitä sekä ihmisten suhdetta luontoon ja eläimiin eri aikoina. Esillä on teoksia 1500-luvulta nykypäivään – maalauksia, veistoksia, piirustuksia ja nykytaidetta eri menetelmin.

Näyttelyn nykytaiteilijoita ovat mm. Sanna Kannisto, Jarkko Räsänen, Elena Näsänen, Tuula Närhinen ja Viivi Häkkinen. Mukana on lisäksi luonnontieteellistä esineistöä.

Innostavan taide-elämyksen ohella näyttely osallistuu keskusteluun luonnon tilasta ja ihmisten keinoista vaikuttaa. Esiin nostetaan myös luonnontieteen näkökulmia. Taiteen ja tunteiden avulla voi herättää uusia ajatuksia ja toimintatapoja!

WWF Suomi on mukana näyttelyssä.

Tuntematon taiteilija: Kuningaskalastaja. Kacho-ga, 1800-1850.
puupiirros
Kansallisgalleria, Ateneum. Kuva: Kansallisgalleria, Hannu Pakarinen