Helsingissä toimiva Taidesalonki – Konstsalongen on maamme vanhin edelleen toimiva taidegalleria. Leonard Bäcksbacka (1892–1963) perusti Taidesalongin 1915. Sinebrychoffin taidemuseon juhlanäyttely esittelee Taidesalongin varhaista toimintaa ja Leonard Bäcksbackan kiinnostuksen kohteita. Galleria erikoistui taiteen välityksen lisäksi antiikkikauppaan. Taideaarteiden ohella nähdään esineistöä kotimaisten hopeaseppien taidonnäytteistä aina itämaisiin hankintoihin. Näyttelyn kuraattorina toimii FT Christina Bäcksbacka. Hän on myös toimittanut syksyllä julkaistavan kirjan Taidesalongin vaiheisiin liittyen.
Leonard Bäcksbackan suuri kiinnostus suomalaista taidetta kohtaan vaikutti osaltaan gallerian perustamiseen. Taidekaupan ohella Bäcksbacka teki tutkimustyötä. Hän julkaisi useita kirjoja oman aikansa suomalaisista taiteilijoista. Lisäksi hän teki laajaa tutkimusta hopeaseppiin ja muuhun taidekäsityöhön liittyen. Bäcksbacka hankki taideteoksia ja antiikkiesineitä myös ulkomaanmatkoiltaan. Näyttelyssä nähtävät persialaiset miniatyyrimaalaukset tarjoavat näkökulman itämaiseen kuvaperinteeseen. Tämä maassamme harvinainen kokoelma kuuluu nykyään Sinebrychoffin taidemuseolle. Bäcksbacka osti kokoelman Istanbulista 1920-luvulla.
Suomalaisten rakastamista taidemaalareista näyttelyssä on esillä mm. Gunnar Berndtsonin, Albert Edelfeltin, Helene Schjerfbeckin, Akseli Gallen-Kallelan ja Hugo Simbergin teoksia. Teokset ovat kulkeneet Taidesalongin kautta. Osa on yksityiskokoelmista lainattuja, harvoin nähtäviä taideaarteita. Osa teoksista on Kansallisgallerian kokoelmista.