Andrea Angione

Terribilis est locus iste

Elokuva-alalla saadut kokemukset innostivat Andrea Angionen digitaalisen valokuvauksen pariin. Hän kehitti omaperäisen esitystavan, jossa voimakkaalla valon käytöllä korostetaan aiheiden asetelmallisuutta ja dramaattista tunnelmaa. Malleinaan Angione käyttää tavallisia ihmisiä ja kadunmiehiä.

  • 21.9.2017–28.1.2018
Punainen kellari
Liput: museolipulla
Näyttelynäkymä. Punatiiliseinillä dramaattisesti valaistuja teoksia.
Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen.

Italialaisen valokuvataiteilija Andrea Angionen (s. 1977) näyttely Terribilis est locus iste esittelee kahdeksan suurikokoista teosta. Tavalliset kadun ihmiset ovat näiden dramaattisten ja teknisesti taiturillisten valokuvateosten päätähtiä vieden ajatukset 1500–1600-lukujen suuriin mestareihin, kuten Caravaggioon.

Andrea Angione on syntynyt vuonna 1977 Toscanan Orbetellossa. Hän opiskeli dramaturgiaa, ohjaamista ja valokuvausta Grossetossa ja Firenzessä. Valmistumisensa jälkeen hän ohjasi useita lyhytelokuvia. Vuonna 2006 hän voitti ensimmäisen palkinnon Capalbio Cinema -kilpailun juniorisarjassa lyhytelokuvalla Insieme (Yhdessä), jonka hän toteutti yhteistyössä alakoululaisten kanssa.

Hänen ensimmäinen valokuvanäyttelynsä Terribilis est locus iste oli esillä Palazzo Barberinissa Roomassa ja Galleria Permanentassa Milanossa vuonna 2009. Samana vuonna hän voitti Premio Arte Mondadori -palkinnon valokuvauksesta. Näyttelyt Nec spe nec metu (Porto Ercole, 2010) ja Fortitudo Mea in Luce (Capalbio, 2011) olivat menestyksiä ja nostivat Andrea Angionen myös suuren yleisön tietoisuuteen Italiassa.