Alexander Lauréus – Kohti Roomaa

Näyttely tarjoaa kattavan ja uusia näkökulmia avaavan katsauksen Lauréuksen elämään ja taiteeseen. Teoksia on saatu mukaan yli kahdeltakymmeneltä eri lainaajalta Suomesta ja Ruotsista, mukaan lukien useita teoksia yksityiskokoelmista ja teoksia, jotka eivät ole koskaan olleet esillä Suomessa.

  • 16.2.–20.8.2023
1. kerros ja Punainen kellari
Liput: museolipulla
18 €/ 12 €/ Museokortti, alle 18 v. vapaa pääsy.
Rosvoja paimenperheen luona.
Alexander Lauréus (1783 – 1823): Rosvoja paimenperheen luona (yksityiskohta), 1823. Nationalmuseum, Tukholma. Kuva: Erik Cornelius, Nationalmuseum, Tukholma.

Turussa syntyneen taiteilijan Alexander Lauréuksen (1783 – 1823) asema romantiikan ajan keskeisenä taiteilijana on kiistaton. Yksittäisiä teoksia on useasti ollut esillä näyttelyissä, mutta laajempaa katsausta hänen koko tuotantoonsa ei ole Suomessa nähty neljäänkymmeneen vuoteen.

Näyttely perustuu uuteen tutkimukseen ja Lauréuksen tuotannon perusteelliseen uudelleen arviointiin. Kävijä seuraa taiteilijan jalanjälkiä Turusta Tukholmaan, ja sieltä Pariisin kautta Roomaan, jossa hän kuoli vain 40 vuoden ikäisenä. Taiteilijan aika Roomassa saa näyttelyssä ansaittua huomiota taiteellisen tuotannon huipentumana.

Näyttelyn kuraattori FM Lotta Nylund viimeistelee väitöskirjaansa Alexander Lauréuksesta, ja hän on kirjoittanut laajan artikkelin näyttelyn julkaisuun.

Näyttelyn teoksia

Näyttelyyn liittyvät luennot

Katso kaikki tapahtumat

Sisältöä ei löytynyt.