Wihuri-päivä – ilmainen sisäänpääsy museoon

Tervetuloa taiteen äärelle!
Kotimuseossa pääset kurkistamaan entisaikojen säätyläiskotien joulunviettotapoihin musiikin siivittämänä. Vaihtuva näyttely Peder Balke – Arktisen lumo on esillä museon 1. kerroksessa. Wihuri-päivänä Jenny ja Antti Wihurin rahasto tarjoaa jokaiselle kävijälle maksuttoman sisäänpääsyn koko museoon.

  • 1.12.2023 klo 11–18
Liput: vapaa pääsy
Kuva: Kansallisgalleria / Iisa Smeds.

Joulu on katettu Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseoon 2. kerrokseen. Pellavadamastiset pöytäliinat on levitetty pöydille ja hienommat posliinit on otettu esille. Upea joulukuusi on koristeltu paperiruusuilla. Ilmassa leijailee kanelin ja neilikan tuoksu. Esillä on juhlallisia joulukattauksia, jotka on suunniteltu 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun tyyliin. Päivän aikana kotimuseossa pääsee nauttimaan musiikin siivin lämpimästä tunnelmasta.

Tunnelmamusiikkia flyygelillä
Klo 11-18
2. kerros

Kotimuseossa joululauluja ja klassista tunnelmamusiikkia. Pianisti Olivier Wu.

Vaihtuva näyttely Peder Balke – Arktisen lumo on esillä museon 1. kerroksessa. Norjalainen taidemaalari Peder Balke (1804–1887) kuuluu romanttisen maalaustaiteen kiehtovimpiin edustajiin Pohjois-Euroopassa. Pohjois-Norjan matkalla koetut näkymät hallitsivat Balken maalauksia koko hänen elämänsä ajan ja arktisista maisemista tuli taiteilijan tunnusmerkki. Päivän aikana avoimia tuokio-opastuksia näyttelyssä.

Avoimet tuokio-opastukset
Peder Balke Arktisen lumo
1. kerros

Kohtaa opas näyttelykierroksellasi ja pysähdy tuokioksi kuuntelemaan ja vaihtamaan ajatuksia taideteoksista ja näyttelyn teemoista. Oppaat kiertelevät näyttelysaleissa.Ilmaispäivän Sinebrychoffin taidemuseossa ja Kiasmassa tarjoaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto.