Joulutunnelmaa Bulevardilla

Pellavadamastiset pöytäliinat on levitetty pöydille ja hienommat posliinit on otettu esille. Upea joulukuusi on koristeltu paperiruusuilla. Ilmassa leijailee kanelin ja neilikan tuoksu. Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseossa pääsee nyt kurkistamaan entisaikojen säätyläiskotien joulunviettotapoihin. Joulua juhlistetaan Sinebrychoffin taidemuseossa kattausten lisäksi myös musiikin, tapahtumien ja opastuksien muodossa.

  • 1.12.2023–7.1.2024
2. kerros
Liput: vapaa pääsy
Pöydällä hopeisia tarjoiluastioita, joissa on hedelmiä ja makeisia.
Kuva: Kansallisgalleria / Iisa Smeds.

Joulu on katettu Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseoon, jossa joulua vietettiin yli sata vuotta sitten hyvin samanlaisessa miljöössä kuin tänäkin päivänä. Esillä on juhlallisia joulukattauksia, jotka on suunniteltu 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun tyyliin. Juhlakattaukset on suunniteltu yhdessä Sinebrychoffin taidemuseon ystävät ry:n kanssa.

Kotimuseossa pääsee nauttimaan nostalgisesta joulutunnelmasta ja ihastelemaan tyylihuonekaluja, harvinaista esineistöä sekä Fanny ja Paul Sinebrychoffin keräämää laajaa, vanhaan eurooppalaiseen taiteeseen keskittynyttä taidekokoelmaa.

Joulukuussa museossa on jouluntäyteisiä tapahtumia, joissa saat lisätietoa muun muassa juhlakattauksista sekä pääset musiikin siivin nauttimaan lämpimästä tunnelmasta.

Joulunajan tapahtumat

Katso kaikki tapahtumat

Tilaa ryhmällesi opastus

Tutustu oppaan johdolla entisaikojen säätyläiskotien joulunviettotapoihin.