Museovierailu korona-aikana

Haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. Olemme koostaneet muutamia ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa turvallisesti taiteen pariin!

Tule museoon vain terveenä, taide kyllä odottaa

Olet tervetullut Sinebrychoffin taidemuseoon, kun tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jää kotiin. Ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon.

 Seuraa turvallisuus­ohjeitamme

Voimme vastaanottaa museoon rajoitetun määrän kävijöitä kerrallaan. Varauduthan jonottamaan hetkisen. Ei etukäteisvarauksia.

Käytä museossa kasvomaskia. Velvoite koskee 12 vuotta täyttäneitä. Voit ostaa yksittäispakatun, kertakäyttöisen kasvomaskin lipunmyynnistä hintaan 1 €. Jos et terveydellisistä syistä voi käyttää maskia, lainaamme sinulle visiirin. Käytön jälkeen visiiri desinfioidaan ja laitetaan vähintään 24 tunniksi lepäämään ennen seuraavaa käyttöä.

Muista 2 metrin turvavälit. Myös me pidämme sinuun turvavälin.

Suosi kortti- tai lähimaksua. Emme suosittele käteisen käyttöä maksuvälineenä toistaiseksi. Museokortti-asiakas: Näytä museokorttia lipunmyynnissä kortinlukijalle tai lataa Museokortti-sovellus ja kirjaudu sen avulla itse museoon lipunmyynnissä olevan QR-koodin avulla.

Käytä hissiä yksin tai oman seurueen kanssa.

Tarvittaessa rajoitamme museon asiakasmäärää.

Muista hyvä käsihygienia

  • Tule museoon puhtain käsin, ja pese kädet huolellisesti saippualla aina tarvittaessa sekä käytä käsidesiä.
  • Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.
  • Älä koske taideteoksiin.
  • Vältä turhaa pintojen koskettelua.
  • Henkilökunnan hyvään käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Henkilökunta käyttää kasvomaskia tai visiiriä tilanteissa, joissa turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Siistiä ja puhdasta

Kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota kaikissa tiloissa. Kaikki kosketeltavat elementit on poistettu näyttelyistä toistaiseksi. Sinebrychoffin taidemuseo seuraa valtioneuvoston virallisia ohjeita.

Tapahtumat, opastukset ja näyttelyintrot

Tapahtumia, opastuksia, näyttelyintroja ja taidepajoja ei järjestetä toistaiseksi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan Sinebrychoffin taidemuseossa sitten, kun tiukimmat rajoitukset poistuvat. Tiedotamme tästä erikseen.

Huolehdimme yleisömme turvallisuudesta kaikissa tilaisuuksissamme. Yleisötilaisuuksissa on voimassa seuraavat rajoitukset henkilömäärissä.

  • Avoimet ja tilattavat opastukset 10 henkilöä.
  • Valkoisen kellarin avoimet näyttelyintrot 20 henkilöä.
  • Valkoisen kellarin luennot 20 henkilöä.
  • Valkoisen kellarin taidepajat 12 henkilöä.
  • Luennoille ja avoimille opastuksille ei ole ennakkoilmoittautumista.