Lotta Nylund: Rooma Lauréuksen jalanjäljissä

Näyttelyn kuraattori Lotta Nylund esittelee Lauréuksen Roomaa ja kertoo samalla parhaat vinkit retkille Lauréuksen jalanjäljissä.

  • 19.4.2023 klo 18–19
suomeksi
Seminaaritila
Liput: museolipulla
Näyttelylipulla 18 €/ 12 €/ Museokortilla, alle 18 v. maksuton. Liput kassalta tapahtumapäivänä. 80 paikkaa. Ei ennakkovarauksia.
Alexander Lauréus (1783 – 1823): Munkki viinikellariksi muutetuissa raunioissa, 1823. Kansallisgalleria/ Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen.

Lauréus kuvasi elämää Rooman kaduilla sekä kaupungin kuuluisia nähtävyyksiä: Trasteveren kaupunginosaa, antiikin Rooman raunioita, kryptoja ja maisemia. Nämä paikat Rooman keskustassa ja sen liepeillä ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä yhä edelleen. Lauréuksen maalaukset ja piirustukset luovat kuvan 1800-luvun alun Roomasta ja kaupungin asukkaista. Seuraa Lauréusta retkelle Roomaan! 

FM Lotta Nylund tutkii väitöskirjassaan Alexander Lauréuksen taiteellista tuotantoa ja toimintaa erityisesti suhteessa varhaiseen romantiikkaan ja aikakauden visuaaliseen kulttuuriin. Lotta Nylund on Villa Gyllenbergin taidemuseon intendentti.