Harri Ahonen: Retkeilijän Finnmark

Tietokirjailija, luontokuvaaja Harri Ahonen perehdyttää sinut Finnmarkin retkeilyyn osana Peder Balke – Arktisen lumo -näyttelyn luentosarjaa.

  • 22.11.2023 klo 18–19
suomeksi
Seminaaritila
Liput: museolipulla

Merimaisema.
Peder Balke (1804–1887): Nordkapp, 1845. Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø. Kuva: Kim G. Skytte / Nordnorsk Kunstmuseum.

Harri Ahonen on kiertänyt Pohjois-Norjassa sijaitsevan Finnmarkin maakunnan upeimmat retkikohteet. Mukana on koko joukko tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kohteita, kuten vaikkapa Sørøya-saaren, Syltevika-lahdelman ja Varangin niemimaan rikkonaiset tunturinselät, jotka saavat patikoitsijan katseen ihmettelemään pohjoisen luonnon kauneutta. Luennolla kuulet käytännön tietoja Finnmarkin retkeilykulttuurista kuten jokamiehenoikeuksista, suojelualueiden säännöistä, retkikohteiden vaativuustasoista ja kulkuyhteyksistä. 

Harri Ahonen on tietokirjailija ja luontokuvaaja, jolla on noin 20 vuoden vaellus- ja retkeilykokemus Norjasta, Ruotsista ja Suomesta. Hän on kirjoittanut niistä tähän mennessä seitsemän kustannusyhtiö Tammen julkaisemaa tietokirjaa. Viimeisimpänä Pohjois-Norjan kauneimmat luontokohteet: Retkeilijän Finnmark – Varanginvuonolta Altaan. Ahonen on asunut Norjassa usean vuoden ajan ja tutustunut siellä paikalliseen vaelluskulttuuriin. 

Kaikki Peder Balke -luennot

Katso kaikki tapahtumat