bool(false)

Kouluille ja päiväkodeille

Päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita Sinebrychoffin taidemuseoon!

Tarjoamme päiväkodeille, kouluille sekä 2. asteen oppilaitoksille opastuksia toisen kerroksen kotimuseoon maksutta.
Opastukset tilataan Kansallisgallerian opasvarauksesta p. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14) tai varaukset(at)kansallisgalleria.fi.

Opastuksissa ja tehtävissä on huomioitu opetussuunnitelmien laaja-alaiset tavoitteet ja ne soveltuvat erinomaisesti paitsi kuvataiteen, muotoilun, käsityön ja historian sisältöjen käsittelyyn, myös monialaisten kulttuuristen ilmiöiden ihmettelyyn, tarkasteluun ja jäsentämiseen.

Ilmoitathan omatoimisen ryhmäsikin etukäteen sähköpostilla siffinfo(at)siff.fi, kiitos!

Kaikkien museoon ryhmien kanssa tulevien ohjaajien on hyvä lukea etukäteen ohjeet museokäyntiä varten(PDF) >>

 

KOTIMUSEO:
TAIDETTA, TYYLEJÄ JA TARINOITA BULEVARDILLA

Miten asuttiin ylellisessä helsinkiläisessä porvariskodissa noin sata vuotta sitten? Paul ja Fanny Sinebrychoff sisustivat kotinsa eri tyylikausien mukaan hollantilaisesta barokista klassiseen empireen. Bulevardin puoleinen yläkerta, kotimuseo, on sisustettu 1900-luvun alun asuun Signe Branderin valokuvien mukaisesti. Tarinoiden siivittämänä opastuksella selviävät niin muodin, muotoilun ja taiteen tyylikaudet kuin eri aikakausien merkillisimmät tavat, tavarat ja parhaat juorut. Tule kokemaan, miten vanhan panimosuvun koti herää opastuksella eloon. Kysele, ihmettele ääneen, tutki ja tulkitse taidetta, nappaa kuvia kummallisuuksista ja tuoksuttele kotimuseon henkeä.

Kotimuseo on helposti saavutettavalla paikalla ja harvinaislaatuinen, arjesta irrottava ympäristö Helsingin sydämessä Hietalahden torin vieressä, kauniin puiston äärellä. Puistossa oleva torni houkuttaa kiipeämään kukkulan laelle tarkastelemaan myös puiston ympärillä säilytettyä entisen panimon punatiilistä teollisuusrakentamisen perintöä.

Ilmoitathan opastusta varatessasi, jos haluat ryhmäsi kanssa kierroksella käsiteltävän myös puiston puolelle ripustettuja kokoelmien helmiä ja miniatyyrejä.
Opastuksen kesto on noin 45 min.

TEHTÄVÄ OMATOIMISILLE RYHMÄVIERAILUILLE: KERÄILIJÄN INTOHIMO (PDF) >>

 

VAIHTUVAT NÄYTTELYT:

Lucas Cranach – Renessanssin kaunottaret 26.9.2019 – 5.1.2020

Lucas Cranach – Renessanssin kaunottaret –näyttelyopastus on matka saksalaisen renessanssimestari Lucas Cranach vanhemman (1472–1553) poikkeukselliseen elämään ja tuotannossa suosittuihin aiheisiin. Opastuksella tutustut mestarin omaperäiseen, kiehtovaan ja tunnistettavaan tyyliin ja saat pohtia arvoituksellisten naismuotokuvien henkilöllisyyttä, alastomien kaunottarien kuvaamisen merkitystä ja katsomisen vaaraa.
Cranachin maalaukset ovat puhutelleet taiteilijoita kautta aikojen. Ammattitaitoisen oppaamme johdolla pääset tarkastelemaan myös Pablo Picasson (1881-1973) tulkintoja ja saksalaisten korutaiteilijoiden tuoreita luomuksia.

Opastuksen kesto on noin 45 min. Opastuksen hinta on 70 euroa.

 

TAIDETESTAAJAT

Sinebrychoffin taidemuseo kutsuu kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat elämykselliselle museokierrokselle ”Medaljongin salaisuus”. Oppaan johdattamana oppilaat ratkaisevat medaljonkiin kätkettyä salaisuutta kotimuseon ainutlaatuisessa ympäristössä taiteen ja tarinoiden avulla. Kierros rohkaisee oppilaita eläytymään ja tutkimaan taidetta omista lähtökohdistaan.

Suomen kulttuurirahaston suurhanke Taidetestaajat tuo lukuvuoden 2019 – 2020 aikana Kansallisgallerian museoihin yli 10 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Kansallisgalleria mahdollistavat ja järjestävät taidetestaajien vierailut. Ilmoittautuminen ryhmiin on jo päättynyt. Lisätietoa hankkeesta osoitteesta taidetestaajat.fi

Tutustu vierailun etukäteismateriaaliin tästä (PDF) >>