bool(false)

Kouluille ja päiväkodeille

Päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita Sinebrychoffin taidemuseoon!

Tarjoamme päiväkodeille, kouluille sekä 2. asteen oppilaitoksille opastuksia toisen kerroksen kotimuseoon maksutta.
Opastukset tilataan Kansallisgallerian opasvarauksesta p. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14) tai varaukset(at)kansallisgalleria.fi.

Opastuksissa ja tehtävissä on huomioitu opetussuunnitelmien laaja-alaiset tavoitteet ja ne soveltuvat erinomaisesti paitsi kuvataiteen, muotoilun, käsityön ja historian sisältöjen käsittelyyn, myös monialaisten kulttuuristen ilmiöiden ihmettelyyn, tarkasteluun ja jäsentämiseen. Erityisesti päiväkotiryhmille ja tietyille luokka-asteille suunnattua teemaohjelmistoa tarjoamme jälleen syyskaudella 2019.

Ilmoitathan omatoimisen ryhmäsikin etukäteen sähköpostilla siffinfo(at)siff.fi, kiitos!

Kaikkien museoon ryhmien kanssa tulevien ohjaajien on hyvä lukea etukäteen ohjeet museokäyntiä varten(PDF) >>

 

KOTIMUSEO:
TAIDETTA, TYYLEJÄ JA TARINOITA BULEVARDILLA

Miten asuttiin ylellisessä helsinkiläisessä porvariskodissa noin sata vuotta sitten? Paul ja Fanny Sinebrychoff sisustivat kotinsa eri tyylikausien mukaan hollantilaisesta barokista klassiseen empireen. Bulevardin puoleinen yläkerta, kotimuseo, on sisustettu 1900-luvun alun asuun Signe Branderin valokuvien mukaisesti. Tarinoiden siivittämänä opastuksella selviävät niin muodin, muotoilun ja taiteen tyylikaudet kuin eri aikakausien merkillisimmät tavat, tavarat ja parhaat juorut. Tule kokemaan, miten vanhan panimosuvun koti herää opastuksella eloon. Kysele, ihmettele ääneen, tutki ja tulkitse taidetta, nappaa kuvia kummallisuuksista ja tuoksuttele kotimuseon henkeä.

Kotimuseo on helposti saavutettavalla paikalla ja harvinaislaatuinen, arjesta irrottava ympäristö Helsingin sydämessä Hietalahden torin vieressä, kauniin puiston äärellä. Puistossa oleva torni houkuttaa kiipeämään kukkulan laelle tarkastelemaan myös puiston ympärillä säilytettyä entisen panimon punatiilistä teollisuusrakentamisen perintöä.

Ilmoitathan opastusta varatessasi, jos haluat ryhmäsi kanssa kierroksella käsiteltävän myös puiston puolelle ripustettuja kokoelmien helmiä ja miniatyyrejä.
Opastuksen kesto on noin 45 min.

TEHTÄVÄ OMATOIMISILLE RYHMÄVIERAILUILLE: KERÄILIJÄN INTOHIMO (PDF) >>

 

VAIHTUVAT NÄYTTELYT:
TAIVAALLISET VÄRIT – SINISTÄ JA KULTAA
28.3.–25.8.2019

Tule värikylpyyn ryhmäsi kanssa Taivaalliset värit – sinistä ja kultaa –näyttelyyn. Ryhmien omatoimiset näyttelyvierailut Sinebrychoffin taidemuseon vaihtuviin näyttelyihin ovat maksuttomia alle 18-vuotiaille ja ryhmää ohjaavalle aikuiselle. Näyttelytilassa on vapaasti käytössä pelillinen Tarinalaatikko sekä alla ladattavissa ennakkotehtäviä vierailuun valmistautumista varten ja näyttelykäynnille.

Voit tilata näyttelyyn maksullisen 45 minuutin koululaishintaisen opastuksen ja syventää ryhmän näyttelykokemusta.
Opasvaraus p. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14) tai varaukset(at)kansallisgalleria.fi.

Ilmoitathan omatoimisen ryhmäsikin etukäteen sähköpostilla siffinfo(at)siff.fi, kiitos!

Näyttely kertoo kullan ja sinisen värin kiehtovan tarinan maalausten, veistosten ja esineiden kautta aina keskiajalta nykyaikaan saakka. Kullan takia on ryövätty, sodittu, valloitettu ja rakastettu. Se on vedonnut kaikkiin kansoihin kaikkina historian aikoina. Väreinä kulta ja sininen ovat loistokkuutensa myötä saaneet lukemattomia symbolisia merkityksiä. Kulta viittaa aurinkoon, Jumalaan, valtaan ja rikkauteen − keskiajan taiteessa kulta symboloi taivasten valtakuntaa. Sinistä taas pidetään kunnian ja arvokkuuden värinä, vallan vertauskuvana. Värien monet merkitykset ovat ajan kuluessa muuttuneet vertauskuvallisemmiksi, mutta niillä on edelleen vaikutusta mielleyhtymiin, muistikuviin ja tunnekokemukseen.

Näyttelyyn liittyvät ennakko- ja näyttelytehtävät (PDF) >>
Näyttelyssä olevan toiminnallisen Tarinalaatikon ohjeet (PDF) >>

 

TAIDETESTAAJAT

Sinebrychoffin taidemuseo kutsuu kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat elämykselliselle draamaopastukselle ”Rembrandtin siivellä”. Draamaoppaan johdattamana oppilaat tutustuvat taideteoksiin ja niiden tarinoihin kotimuseon ainutlaatuisessa kulttuuriympäristössä. Kierros rohkaisee oppilaita kokemaan ja tutkimaan taidetta omista lähtökohdistaan.

Suomen kulttuurirahaston suurhanke Taidetestaajat tuo lukuvuoden 2018 – 2019 aikana Kansallisgallerian museoihin yli 10 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Kansallisgalleria mahdollistavat ja järjestävät taidetestaajien vierailut. Ilmoittautuminen ryhmiin on jo päättynyt. Lisätietoa hankkeesta osoitteesta taidetestaajat.fi

Tutustu vierailun etukäteismateriaaliin tästä (PDF) >>