bool(false)

Kouluille ja päiväkodeille

Päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita Sinebrychoffin taidemuseoon! Tarjoamme rajoitetun määrän maksuttomia opastuksia kotimuseoon ja kokoelmiin päiväkodeille, kouluille sekä 2. asteen oppilaitoksille. Huomioithan, että opastuksia kotimuseoon ja kokoelmiin on saatavilla jälleen 27.11.2021

Alle 18- vuotiaat sekä ryhmän kanssa tuleva opettaja pääsevät Sinebrychoffin taidemuseoon maksutta. Ilmoitathan omatoimisen ryhmäsikin etukäteen sähköpostilla siffinfo(at)siff.fi kiitos!

Kaikkien museoon ryhmien kanssa tulevien ohjaajien on hyvä lukea etukäteen ohjeet museokäyntiä varten (PDF) >>

Opastusten hinnat koulu- ja päiväkotiryhmille:

Ryhmäkoko/opas: enintään 25 henkilöä

Hinta: 70 €/opas

Kesto: noin tunti

Opastukset tilataan Kansallisgallerian palvelumyynnistä p. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14) tai myynti(at)kansallisgalleria.fi. Varaathan opastuksen vähintään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Kansallisgallerian tietosuoja ja saavutettavuus.

Tehtäviä:

Tehtävä omatoimiselle ryhmävierailuille: Keräilijän intohimo (PDF) >>

Opastetut kierrokset näyttelyssä

Aarteet maailmalta – mesenaattien matkassa 11.2.2021 – 9.1.2022

Taidekokoelmat kertovat tarinoita paitsi taiteesta myös aikakauden ihanteista. Parhaimmillaan kokoelman tarkastelu vie lähelle keräilijää. Voi aavistella tämän haaveita, tunteita, toiveita ja odotuksia. Voi päästä mukaan matkoille Euroopan kaupunkivilinään tai idyllisiin maisemiin – yllätyksellisten tai hartaasti suunniteltujen hankintojen äärelle. Tule mukaan opastetulle aarrematkalle näyttelyyn!

Opastetut kierrokset kotimuseoon ja kokoelmiin

Vieraana Sinebrychoffeilla – opastettu kierros kotimuseoon

Saatavilla jälleen 27.11.2021

Saavu vieraaksi Sinebrychoffien suvun uusklassiseen kaupunkikartanoon! Kuulet mielenkiintoisia tarinoita perheen elämästä autonomian ajan Helsingissä. Kuinka Sinebrychoffeilla vietettiin arkea ja juhlaa upean puiston, kasvihuoneiden ja panimon vieressä? Miten taiteenkeräily sai alkunsa ja taidekokoelmat karttuivat? Miten talosta tuli

kotimuseo? Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo eli rakennuksen Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuun valokuvaaja Signe Branderin vuonna 1912 ottamien valokuvien perusteella. Paul ja Fanny sisustivat kotinsa taideaarteidensa avulla eri tyylikausien mukaisesti hollantilaisesta barokista klassiseen empiretyyliin. Tule mukaan aikamatkalle Fannyn ja Paulin tarinaan!

Kokoelmien mestarit – opastettu kierros kokoelmanäyttelyssä

Saatavilla uudistettuun kokoelmanäyttelyyn jälleen 27.11.2021

Opastuksella pääset nauttimaan museon upeimmista taideaarteista ja tarinoista niiden taustalla! Kuulet myös eri kokoelmien synnystä ja niiden vaiheista. Museon 2. Kerroksessa esillä olevat taideteokset, maalaukset, veistokset ja miniatyyrit, heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat ajallisesti 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen.

Hännät heilumaan – lasten opastettu kierros kotimuseossa

Saatavilla jälleen 27.11.2021

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo kutsuu sinut lasten taideseikkailulle. Oppaan kanssa etsit ja tutkit erityisesti kotimuseon esineistä löytyviä outoja olentoja ja eläimiä. Kuulet niihin liittyviä tarinoita ja keksit ehkäpä aivan omia uusia. Tule mukaan opastukselle, joka pistää hännät heilumaan!

Taidetestaajat

Kansallisgalleria on mukana Taidetestaajat-hankkeessa. Hanke alkoi lukuvuonna 2017–18, ja se on tuonut Kansallisgallerian kolmeen museoon jo noin 30 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Taidetestaajien museokäynneillä oppilaat pääsevät kokemaan ja arvioimaan taidetta omista lähtökohdistaan.

Taidetestaajat 2020-2021

Taidetestaajat-hanke jatkuu Kansallisgallerian museoissa lukuvuonna 2020–21. Ryhmiä vierailee syksyllä 2020 Kiasmassa ja keväällä 2021 Ateneumissa. Sinebrychoffin taidemuseossa taidetestaajat vierailevat läpi lukuvuoden.

Sinebrychoffin taidemuseon taidetestaajissa ryhmät osallistuvat keväällä -21 vuorovaikutukselliselle taidematkalle Aarteet maailmalta –näyttelyssä. Suomen kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden ja Suomen valtio rahoittavat ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Kansallisgalleria järjestävät taidetestaajien vierailut. Lue lisää.