bool(false)

Kouluille ja päiväkodeille

Päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita Sinebrychoffin taidemuseoon!

Tarjoamme päiväkodeille, kouluille sekä 2. asteen oppilaitoksille opastuksia kotimuseoon ja kokoelmiin maksutta rajoitetun määrän.
Erikoisnäyttelyn opastuksen hinta on päiväkoti- ja kouluryhmille 70 euroa.

Opastukset tilataan Kansallisgallerian palvelumyynnistä p. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14) tai myynti(at)kansallisgalleria.fi.
Ilmoitathan omatoimisen ryhmäsikin etukäteen sähköpostilla siffinfo(at)siff.fi, kiitos!

Opastuksissa ja tehtävissä on huomioitu opetussuunnitelmien laaja-alaiset tavoitteet ja ne soveltuvat erinomaisesti paitsi kuvataiteen, muotoilun, käsityön ja historian sisältöjen käsittelyyn, myös monialaisten kulttuuristen ilmiöiden ihmettelyyn, tarkasteluun ja jäsentämiseen.

Kaikkien museoon ryhmien kanssa tulevien ohjaajien on hyvä lukea etukäteen ohjeet museokäyntiä varten(PDF) >>

TEHTÄVIÄ

Tehtävä omatoimiselle ryhmävierailuille kotimuseeon: KERÄILIJÄN INTOHIMO (PDF) >>

 

OPASTUKSET ERIKOISNÄYTTELYIHIN

Aarteet maailmalta – Mesenaattien matkassa 11.2.2021 9.1.2022

Taidekokoelmat kertovat tarinoita paitsi taiteesta myös aikakauden ihanteista. Parhaimmillaan kokoelman tarkastelu vie lähelle keräilijää. Voi aavistella tämän haaveita, tunteita, toiveita ja odotuksia. Voi päästä mukaan matkoille Euroopan kaupunkivilinään tai idyllisiin maisemiin – yllätyksellisten tai hartaasti suunniteltujen hankintojen äärelle. Tule mukaan opastetulle aarrematkalle näyttelyyn!

 

OPASTUKSET KOTIMUSEOON JA KOKOELMIIN

Vieraana Sinebrychoffeilla -kotimuseo-opastus

Saavu vieraaksi Sinebrychoffien suvun uusklassiseen kaupunkikartanoon! Kuulet mielenkiintoisia tarinoita perheen elämästä autonomian ajan Helsingissä. Kuinka Sinebrychoffeilla vietettiin arkea ja juhlaa upean puiston, kasvihuoneiden ja panimon vieressä? Miten taiteenkeräily sai alkunsa ja taidekokoelmat karttuivat? Miten talosta tuli kotimuseo?
Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo eli rakennuksen Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuun valokuvaaja Signe Branderin vuonna 1912 ottamien valokuvien perusteella. Paul ja Fanny sisustivat kotinsa taideaarteidensa avulla eri tyylikausien mukaisesti hollantilaisesta barokista klassiseen empiretyyliin. Tule mukaan aikamatkalle Fannyn ja Paulin tarinaan!

Kokoelmien mestarit – kokoelmaopastus, 5.9. alkaen

Opastuksella pääset nauttimaan museon upeimmista taideaarteista ja tarinoista niiden taustalla! Kuulet myös eri kokoelmien synnystä ja niiden vaiheista. Museon 2. kerroksessa esillä olevat taideteokset, maalaukset, veistokset ja miniatyyrit, heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Ajallisesti vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen. Kokoelmissa on esimerkiksi Lucas Cranachin, Tiepolon ja Alexander Roslinin teoksia.

Sinebrychoff goes queer -kokoelmaopastus

Kokoelmanäyttelyyn syventävällä Queer-opastuksella tutustut seksuaalivähemmistöjen historiaan ja saat uusia näkökulmia katsoa ja kokea taidetta normitietoisesti. Oppaan kanssa voit pohtia, miten seksuaalisuutta ja sukupuolta tuotetaan taiteen klassikoissa? Miten eurooppalainen taide 1300-luvulta 1800-luvun alkuun avautuu, kun sitä tarkastellaan sukupuolisen moninaisuuden kautta?

Hännät heilumaan – lasten opastus kotimuseoon

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo kutsuu sinut taideseikkailulle. Oppaan kanssa etsit ja tutkit erityisesti kotimuseon esineistä löytyviä outoja olentoja ja eläimiä. Kuulet niihin liittyviä tarinoita ja keksit ehkäpä aivan omia uusia. Tule mukaan opastukselle, joka pistää hännät heilumaan!

TAIDETESTAAJAT

Kansallisgalleria on mukana Taidetestaajat-hankkeessa. Hanke alkoi lukuvuonna 2017–18, ja se on tuonut Kansallisgallerian kolmeen museoon jo noin 30 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Taidetestaajien museokäynneillä oppilaat pääsevät kokemaan ja arvioimaan taidetta omista lähtökohdistaan.

Taidetestaajat 2020-2021

Taidetestaajat jatkuu lukuvuonna 2020–21. Ryhmiä vierailee syksyllä 2020 Kiasmassa ja keväällä 2021 Ateneumissa. Sinebrychoffin taidemuseossa Taidetestaajat vierailevat läpi lukuvuoden.

Sinebrychoffin taidemuseon taidetestaajissa ryhmät osallistuvat vuorovaikutukselliselle museokierrokselle Medaljongin salaisuus. Oppaan johdattamana ryhmät ratkaisevat medaljongin arvoitusta kotimuseon ainutlaatuisessa ympäristössä taiteen ja tarinoiden avulla.

Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen valtio rahoittavat ja Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Kansallisgalleria järjestävät Taidetestaajien vierailut.

Lue lisää: www.taidetestaajat.fi