bool(false)

Kouluille ja päiväkodeille

Päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita Sinebrychoffin taidemuseoon!

Tarjoamme päiväkodeille, kouluille sekä 2. asteen oppilaitoksille opastuksia kotimuseoon ja kokoelmiin maksutta rajoitetun määrän.
Erikoisnäyttelyn opastuksen hinta on päiväkoti- ja kouluryhmille 70 euroa.

Opastukset tilataan Kansallisgallerian palvelumyynnistä p. 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14) tai myynti(at)kansallisgalleria.fi.
Ilmoitathan omatoimisen ryhmäsikin etukäteen sähköpostilla siffinfo(at)siff.fi, kiitos!

Opastuksissa ja tehtävissä on huomioitu opetussuunnitelmien laaja-alaiset tavoitteet ja ne soveltuvat erinomaisesti paitsi kuvataiteen, muotoilun, käsityön ja historian sisältöjen käsittelyyn, myös monialaisten kulttuuristen ilmiöiden ihmettelyyn, tarkasteluun ja jäsentämiseen.

Kaikkien museoon ryhmien kanssa tulevien ohjaajien on hyvä lukea etukäteen ohjeet museokäyntiä varten(PDF) >>

OPASTUKSET ERIKOISNÄYTTELYIHIN

Albert Edelfelt ja Romanovit 6.2.–10.5.2020

Opastuksella tutustut Albert Edelfeltin taiteilijauraan ja Venäjän keisariperheeseen liittyvään tuotantoon. Pääosassa on Aleksanteri III:n veljenpoikia esittävä muotokuva Suuriruhtinaat Boris ja Kirill Vladimirovitš lapsina (1881) Rybinskin taidemuseon kokoelmista. Teos nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Se kuuluu Edelfeltin Romanov-suvun lapsista maalaamiin muotokuviin, jotka ovat olleet yhdessä esillä edellisen kerran Moskovassa vuonna 1882. Näyttely koostuu neljästä öljyvärimaalauksesta sekä akvarelleista, luonnoksista, taiteilijan kirjeistä ja valokuvista, joita opastus elävöittää monipuolisesti.

Uhattu elämä 13.2.2020–23.8.2020

Opastuksella pääset tarkastelemaan oppaan johdolla ihmisten matkaa luonnossa ja luonnon kanssa. Näyttelyssä on esillä näkemyksiä eläimistä ja luonnosta 1500-luvulta nykypäivään. Teoksista välittyy eri aikakausien värittämä suhde luontoon ja eläimiin. Yhdessä koetun taide-elämyksen keskellä pohditaan, mitä näemme teoksissa nyt? Eläinten kautta ihminen katsoo myös itseään. Länsimaisessa maailmankuvassa eläinten ja luonnon ajatellaan olevan ihmisiä varten. Todellisuudessa ihmiset ovat vain osa kokonaisuutta. Ymmärrys yhteiselosta auttaa säilyttämään elintilaa sekä ihmisille että muille luontokappaleille.

OPASTUKSET KOTIMUSEOON JA KOKOELMIIN

Vieraana Sinebrychoffeilla -kotimuseo-opastus

Saavu vieraaksi Sinebrychoffien suvun uusklassiseen kaupunkikartanoon! Kuulet mielenkiintoisia tarinoita perheen elämästä autonomian ajan Helsingissä. Kuinka Sinebrychoffeilla vietettiin arkea ja juhlaa upean puiston, kasvihuoneiden ja panimon vieressä? Miten taiteenkeräily sai alkunsa ja taidekokoelmat karttuivat? Miten talosta tuli kotimuseo?
Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo eli rakennuksen Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuun valokuvaaja Signe Branderin vuonna 1912 ottamien valokuvien perusteella. Paul ja Fanny sisustivat kotinsa taideaarteidensa avulla eri tyylikausien mukaisesti hollantilaisesta barokista klassiseen empiretyyliin. Tule mukaan aikamatkalle Fannyn ja Paulin tarinaan!

Rembrandt ja muut mestarit -kokoelmaopastus

Opastuksella pääset nauttimaan museon upeimmista taideaarteista ja tarinoista! Kuulet teosten lisäksi eri kokoelmien synnystä ja niiden vaiheista. Museon 2. kerroksessa esillä olevat taideteokset, maalaukset, veistokset ja miniatyyrit, heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Ajallisesti vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen. Kokoelmissa on esimerkiksi Lucas Cranachin, Tiepolon ja Alexander Roslinin teoksia. Kierroksen kohokohta on Suomen ainoa Rembrandtin maalaus Lukeva munkki.

Sinebrychoff goes queer -kokoelmaopastus

Kokoelmanäyttelyyn syventävällä Queer-opastuksella tutustut seksuaalivähemmistöjen historiaan ja saat uusia näkökulmia katsoa ja kokea taidetta normitietoisesti. Oppaan kanssa voit pohtia, miten seksuaalisuutta ja sukupuolta tuotetaan taiteen klassikoissa? Miten eurooppalainen taide 1300-luvulta 1800-luvun alkuun avautuu, kun sitä tarkastellaan sukupuolisen moninaisuuden kautta?

TAIDETESTAAJAT

Sinebrychoffin taidemuseo kutsuu kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat elämykselliselle museokierrokselle ”Medaljongin salaisuus”. Oppaan johdattamana oppilaat ratkaisevat medaljonkiin kätkettyä salaisuutta kotimuseon ainutlaatuisessa ympäristössä taiteen ja tarinoiden avulla. Kierros rohkaisee oppilaita eläytymään ja tutkimaan taidetta omista lähtökohdistaan.

Suomen kulttuurirahaston suurhanke Taidetestaajat tuo lukuvuoden 2019 – 2020 aikana Kansallisgallerian museoihin yli 10 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Kansallisgalleria mahdollistavat ja järjestävät taidetestaajien vierailut. Ilmoittautuminen ryhmiin on jo päättynyt. Lisätietoa hankkeesta osoitteesta taidetestaajat.fi

Tutustu vierailun etukäteismateriaaliin tästä (PDF) >>

TEHTÄVIÄ

Tehtävä omatoimiselle ryhmävierailuille kotimuseeon: KERÄILIJÄN INTOHIMO (PDF) >>